Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící."— Transkript prezentace:

1

2 Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor může být také součástí samostatného počítačového terminálu. Monitor může být také součástí samostatného počítačového terminálu.

3 Velikost monitoru se obvykle udává jako vzdálenost mezi protilehlými rohy obrazovky. Velikost monitoru se obvykle udává jako vzdálenost mezi protilehlými rohy obrazovky.

4 Doba odezvy se udává v jednotkách milisekund (ms) Doba odezvy se udává v jednotkách milisekund (ms)

5 Stejně jako u televizoru existuje několik různých technologií používaných k zobrazování obrazových dat: Stejně jako u televizoru existuje několik různých technologií používaných k zobrazování obrazových dat:

6 1. CRT (klasická vakuová obrazovka) 1. CRT (klasická vakuová obrazovka) Katodová trubice (Cathode ray tube, CRT) je typ urychlovače elektronů, uzavřeným do vakuové baňky s fosforeskujícím stínítkem.

7 2. LCD 2. LCD ( Liquid crystal display ) Displej z tekutých krystalů je tenké a ploché zobrazovací zařízení.

8 3.OLED (Organic light-emitting diode) 3.OLED (Organic light-emitting diode) je typ displeje využívající technologii organických elektroluminiscenčních diod.

9

10


Stáhnout ppt "Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící."

Podobné prezentace


Reklamy Google