Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Petr Urbánek. Úvod  Na začátek bych chtěl těm, co mě neposlouchají, paří on-line hry, nebo se baví mezi sebou, říct, ať si dělají, co chtějí, mě to vadit.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Petr Urbánek. Úvod  Na začátek bych chtěl těm, co mě neposlouchají, paří on-line hry, nebo se baví mezi sebou, říct, ať si dělají, co chtějí, mě to vadit."— Transkript prezentace:

1 Petr Urbánek

2 Úvod  Na začátek bych chtěl těm, co mě neposlouchají, paří on-line hry, nebo se baví mezi sebou, říct, ať si dělají, co chtějí, mě to vadit nebude.

3 OLED???!!!!  Zkratka anglického Organic light emitting diode (display)  Typ displeje využívající technologii organických elektroluminiscenčních diod  Vyvinuta r.1987 firmou Kodak  Nyní se používají především v přístrojích jako mobilní telefony nebo MP3 přehrávače, ale začíná se používat i v monitorech  V budoucnu by tak měli plně nahradit známé LCD displeje, které mají horší vlastnosti

4 Princip  Mezi průhlednou anodou a kovovou katodou je několik vrstev organické látky. Je to vrstva vypuzující díry, přenášející díry, vyzařovací vrstva a vrstva přenášející elektrony. V momentě, když je do některého políčka přivedeno napětí, jsou vyvolány kladné a záporné náboje, které se spojují ve vyzařovací vrstvě, a tím produkují světelné záření. Struktura a použité elektrody jsou uzpůsobeny, aby docházelo k maximálnímu střetávání nábojů ve vyzařovací vrstvě. Proto má světlo dostatečnou intenzitu.  Existují dva základní druhy, displeje s pasivní matricí (PMOLED - Passive Matrix Organic Light Emitting Diode) a displeje s aktivní matricí (AMOLED - Active Matrix Organic Light Emitting Diode).

5 Základní vlastnosti OLED  Plně barevné displeje s přímou barevnou emisí  Vysoký kontrast  Velmi tenký (cca 1mm) a velmi lehký  Jednoduchá struktura => nízké výrobní náklady a tedy i cena  Vysoká účinnost generování světla  Nízká spotřeba méně než 50MW  Výrobci displejů: Pioneer, Philips, Samsung- NEC-Mobile Display, Sanyo-Kodak, Sony, Samsung, Philips, atd.

6 Použití  Plně barevné grafické displeje  Vhodné pro zobrazování fotografií a promítání videa  PDA a různé kapesní počítače, mobilní telefony, MP3 (hlavně MP3)  V zařízeních namáhána na ohyb a krut (LCD praskají)  Elektronické reklamní plochy  V budoucnu i monitory s velkou úhlopříčkou

7 Výhody proti LCD  Velmi rychlý reakční čas, menší než 1 mikrosekunda  Nepotřebuje nasvícení pozadí - umožňuje výrobu extrémně tenkých displejů  Možnost jednoduchého provedení ohebných displejů  V blízké budoucnosti displeje s úhlopříčkou i nad 40„  Větší pozorovací úhly

8 m

9 Použito v (příklady)  MP3 – téměř všechny mp3 (ne mp4!) přehrávače mají oled displeje – nižší spotřeba, vyšší čitelnost – cena závislá na paměti  Mobilní telefony – Mivvy Music aj.  Monitory - LCD monitor - 20" LCD LED Samsung XL20 14999Kč, cituji z alza.cz - Profesionální LCD displej s moderním LED podsvícením a barevným gamutem 114% je předurčený pro grafiky a profesionální uživatele. Nabídne Vám vynikající barevnou interpretaci obrazu, čas odezvy 8 ms a kontrastní poměr 600:1. Velkou výhodou je dodávaná kalibrační sonda x- rite Eye One Display 2, která je jednou z nejlepších na trhu. Použité LED podsvícení nabízí nejširší barevný gamut (114% palety barevného standardu NTSC), jasnější barvy a plné pokrytí prostoru Adobe RGB natural color. Mezi další nadstandardní funkce pak patří integrovaný USB hub, dvě DVI rozhraní i výškově nastavitelný stojan. Špičková technologie A-MVA zaručuje široké úhly podhledu až 178°. Navíc dostanete také praktické stínítko, které zaručí špičkové barevné poddání i při přímém osvětlení.

10 Koniec Děkuji za pozornost stejně jako za nepozornost!!!! Sparta je nejlepší!!!! To, že vyhrála titul Slavie, je pouze nevysvětlitelná chyba v Matrixu!!!!

11 Zdroje  http://cs.wikipedia.org/wiki/OLED http://cs.wikipedia.org/wiki/OLED  http://www.svethardware.cz/art_doc42FA841 C86228B0CC1257212004EB5B4.html http://www.svethardware.cz/art_doc42FA841 C86228B0CC1257212004EB5B4.html  http://lcd-monitory.alza.cz/lcd-panel-led- samsung-xl20-d86505.htm http://lcd-monitory.alza.cz/lcd-panel-led- samsung-xl20-d86505.htm


Stáhnout ppt "Petr Urbánek. Úvod  Na začátek bych chtěl těm, co mě neposlouchají, paří on-line hry, nebo se baví mezi sebou, říct, ať si dělají, co chtějí, mě to vadit."

Podobné prezentace


Reklamy Google