Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZAHNUTÉ OLED TELEVIZE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZAHNUTÉ OLED TELEVIZE."— Transkript prezentace:

1 ZAHNUTÉ OLED TELEVIZE

2 Základní informace Korejci jako první přišli se zahnutým OLED displejem na trh. ( LG, Samsung ) Zároveň zobrazuje 3D. Zahnutí minimalizuje zkreslování obrazu tím, že bude celá obrazovka včetně rohů stejně vzdálená od očí diváka. Obrazu navíc má pomoci technologie RGBW, kde je k běžným subpixelům přidán ještě jeden, bílý.

3 Díky zakřivení má divák lepší pozorovací uhly na každou část televize.
Díky OLED technologii je zaručen nekonečný kontrast a velmi živé barvy. Cena televizoru pro Evropu nebyla zatím stanovena. V Koreji se od společnosti Samsung prodává za dolarů, což je v přepočtu asi korun.

4 OLED TELEVIZOR OD SAMSUNGU
Co nabízí ? Rozlišení 1920x1080 a uhlopříčku 55 palců. Podporuje Evolution Kit, 3D zobrazení ( Každý vidí pomocí 3D brýlí svůj obraz ) Cena Kč.

5 OLED TELEVIZOR OD LG Co nabízí ?
Jedná se o televizory řady EA9800 s uhlopříčkou 55 palců. Zahnutí obrazu má minimalizovat zkreslování obrazu. Obrazu má pomoci technologie RGBW. Cena ani dostupnost televizoru je zatím neznámá, ale že rovná televize s uhlopříčkou 55“ a použitím OLED panelem stojí přibližně Kč. Zde to bude o několik desítek tisíc víc.

6 TECHNOLOGIE OLED

7 PRINCIP OLED Mezi průhlednou anodou a kovovou katodou je několik vrstev organických látek. Jsou to vrstvy vypuzující díry, přenášející díry, vyzařovací vrstva a vrstva přenášející elektrony. V momentě, kdy je do některého políčka přivedeno napětí, jsou vyvolány kladné a záporné náboje, které se spojují ve vyzařovací vrstvě, a tím produkují světelné záření. Existují dva základní druhy, displeje s pasivní matricí a aktivní matricí.

8 DISPLEJE S AKTIVNÍ MATRICÍ (AMOLED)
Displeje s aktivní matricí jsou vhodné pro graficky náročné aplikace s velkým rozlišením, tedy zobrazování média a grafiky. Nevýhodou je složitější struktura displeje a tedy i vyšší cena. Mezi výhody oproti PMOLED patří vyšší zobrazovací frekvence, ostřejší vykreslení obrazu a nižší spotřeba.

9 DISPLEJE S PASIVNÍ MATRICÍ (PMOLED)
Displeje s pasivní matricí jsou jednodušší, používají se především tam, kde je třeba zobrazit například pouze text. Stejně jako u jednodušších grafických LCD displejů. Z důvodů vyšší spotřeby a horšího zobrazení jsou vhodné především pro displeje menších uhlopříček a zobrazování převážně statických a textových informací. (MP3, mobilní telefony, ...).

10 KONEC

11 Odkazy: http://cs.wikipedia.org/wiki/OLED


Stáhnout ppt "ZAHNUTÉ OLED TELEVIZE."

Podobné prezentace


Reklamy Google