Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Centrum pro katechezi Olomouc, 2014. Projev radosti a úcty Postoj člověka před Bohem Symbol pozornosti nebo změny Stání při liturgii je vyjádřením bdělosti,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Centrum pro katechezi Olomouc, 2014. Projev radosti a úcty Postoj člověka před Bohem Symbol pozornosti nebo změny Stání při liturgii je vyjádřením bdělosti,"— Transkript prezentace:

1 Centrum pro katechezi Olomouc, 2014

2 Projev radosti a úcty Postoj člověka před Bohem Symbol pozornosti nebo změny Stání při liturgii je vyjádřením bdělosti, činnosti, připravenosti.

3 Centrum pro katechezi Olomouc, 2014 Sezení je výraz klidu a důstojnosti. Něco očekávám, naslouchám. Sezením vyjadřujeme touhu po Božím slově. Sezení vyjadřuje touhu po společenství.

4 Centrum pro katechezi Olomouc, 2014 V prvotní církvi symbolem pokání, hříšníka. Dnes postoj pokory, lítosti a úcty. Výraz soukromé modlitby. Výraz uznání vlastní hříšnosti, ubohosti. Je to gesto odevzdání se Kristu. Pokleknutí je symbolem smrti mého já, abych mohl opět vstát s Pánem a žít jeho život.


Stáhnout ppt "Centrum pro katechezi Olomouc, 2014. Projev radosti a úcty Postoj člověka před Bohem Symbol pozornosti nebo změny Stání při liturgii je vyjádřením bdělosti,"

Podobné prezentace


Reklamy Google