Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Centrum pro katechezi, 2014. Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Centrum pro katechezi, 2014. Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala."— Transkript prezentace:

1 Centrum pro katechezi, 2014

2 Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala s Boží vůlí. Je třeba kousek po kousku dávat prostor Boží vůli na zemi skrze můj každodenní život.

3 Centrum pro katechezi, 2014 - aby přišlo Boží království a Otcovo jméno bylo oslaveno, - naše spása. Vše přichází skrze Ježíše Krista, který se na olivetské hoře modlil : Ne má vůle, ale tvá vůle se staň. (Lk 22,42.) Seznámil nás s tajemstvím své vůle, jak se mu to líbilo a jak si to napřed sám u sebe ustanovil, až se naplní čas pro dílo spásy: že sjednotí v Kristu vše, co je na nebi i na zemi. A skrze něho jsme se stali Božím majetkem, jak jsme k tomu byli předem určeni úradkem toho, který vše působí podle rozhodnutí své vůle. (Ef 1,9-11.)

4 Dokonce i tehdy, když v životě lidí nebo v lidských dějinách dopouští zlo. Těm, kteří milují Boha, všechno napomáhá k dobrému. (Řím 8,28.) Dokonce i tehdy, když v životě lidí nebo v lidských dějinách dopouští zlo. Těm, kteří milují Boha, všechno napomáhá k dobrému. (Řím 8,28.) Centrum pro katechezi, 2014 Bůh si vždycky přeje naše dobro.

5  Bůh ve své lásce k nám - chce, abychom rostli; - musí od nás něco žádat a korigovat nás; - Bůh musí dělat to, co my kolikrát nazýváme Božím hněvem a nelíbí se nám to. Centrum pro katechezi, 2014  velký prostor k lásce, která se daruje,  smysl života každého člověka,  láska.

6 Uskutečňování Boží vůle člověk skrze ni musí udělat svůj exodus a konverzi: Centrum pro katechezi, 2014 Příklady: - Mojžíš - Abrahám - projít Rudým mořem; - vystoupit z vlastní uzavřenosti v sobě sama = vyjít z Egypta, kde je nám částečně velmi dobře; - překročit Jordán.

7 Centrum pro katechezi, 2014


Stáhnout ppt "Centrum pro katechezi, 2014. Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala."

Podobné prezentace


Reklamy Google