Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice"— Transkript prezentace:

1 TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice
Zpracoval: Mgr.Milan Martínek

2 VÝROBNÍ ZAŘÍZENÍ Cílem předmětu
je rozvíjet technické myšlení, poskytnout znalost principů, funkce a konstrukce strojů a zařízení a ohledem na jejich efektivní využívání při řešení konkrétních technologických operací.

3 V předmětu se naučíte: Používat odbornou terminologii.
Orientovat se v normách, předpisech, tabulkách a odborné literatuře. Rozhodovat se o vhodné volbě nástroje a jeho upnutí. Rozhodovat o nastavení parametrů a seřízení stroje z technického a ekonomického hlediska s ohledem na hygienu a bezpečnost práce a proti požární ochranu. Ovládat principy a funkce základních mechanismů strojů důležitých pro obor. Ovládat principy a funkce základních strojů a zařízení včetně. přípravků používaných v oboru při výrobě, montáži a opravách. Ovládat běžnou údržbu nástrojů, strojů a zařízení. Dodržovat předpisy ochrany, bezpečnosti a hygieny práce, protipožární ochrany při práci se stroji a zařízeními v oboru. Sledovat vývojové trendy v oboru.

4 Tématický plán – Výrobní zařízení I.ročník
1 Úvod do předmětu 2 Základní rozdělení strojů a strojních zařízení 3 Strojnictví -základní rozdělení strojních součástí 4 Kolíky ,kolíkové spoje,klíny a pera 5 Šrouby,druhy závitů,druhy šroubů,matice 6 Opakování tématického celku 7 Svěrné spoje,nýtové spoje ,svary, lepené a pružné spoje 8 Čepy a hřídele 9 Ložiska, spojky. 10 Mechanické převody 11 12 Kinematické mechanismy 13 14 Hydraulické mechanismy 15 16 Kontrolní práce 17 Elektrické stroje a zařízení 18 Elektrické stroje a zařízení 19 20 21 Opakování tématického celku 22 Dopravní zařízení 23 25 26 Sušárny - rozdělení 27 Komorové sušárny 28 Tunelové sušárny 29 Speciální sušárny 30 Zařízení ,měřící ,kontrolní přístroje sušáren 31 Zařízení pro vaření , paření a máčení dřeva 32 Klimatizační zařízení 33 Kontrolní práce


Stáhnout ppt "TRUHLÁŘ I.ročník Výrobní zařízení Střední škola stavební Teplice"

Podobné prezentace


Reklamy Google