Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Body art - ruce Název školy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Body art - ruce Název školy"— Transkript prezentace:

1 Body art - ruce www.zlinskedumy.cz Název školy
Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století Název šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUM Body art - ruce Označení DUM VY_32_INOVACE_07_1_10 Mgr. Vlastimil Hrbáček Datum Vzdělávací oblast Umění a kultura Vzdělávací obor Výtvarná výchova Tematický okruh Výtvarné techniky, materiály a náměty Ročník Kvarta, 1. ročník a kvinta, 2. ročník

2 Bodyart Druh výtvarného umění, které využívá jako základní prostředek lidské tělo, především jeho povrch - kůži. Jako samostatná výtvarná forma se objevil v 60. letech 20. století, ovšem zdobení těla pro různé účely (často rituální) je staré jako lidstvo samo. Nejběžnějšími formami, které se dnes užívají spíš jako mimoumělecké prostředky jsou bodypainting (malba na tělo), tetování, piercing apod. Mladá generace si oblíbila především různé druhy tetování a piercingu.

3 Bodypainting Česky malování na tělo. V současné době se body painting používá mimo jiné k různým reklamním a exhibičním účelům. V některých zemích se kreslí na kůži hennou (rostlinné barvivo)

4 Výtvarné dílo, které vzniká na lidském těle, může být dočasné, a proto je většinou pořizována fotografická či filmová dokumentace – záznam. My se pokusíme o malbu na ruce, při níž využijeme i možností gestiky.

5 Úkol 1: Zkusme si prohlédnout naši ruku z různých pohledů a v různých pozicích. Co připomíná? Vzpomeňme si na večerní hry se stíny rukou na stěně dětského pokoje... Gesto vítězství

6 Úkol 2: Vyberme motiv a dejme se do malování (husté barvy)

7 Použijte štětce různých velikostí a raději omezenou barevnost.

8 Ukázky - krokodýl

9 kozoroh slon

10 Kohout Postavy

11 Ukázky – oči a brýle

12 Hotové práce nafotíme. Věnujme pozornost i pozadí objektu!

13 Lze vytvořit i příběh (pohyb)

14 Můžeme taky upravit pozadí v počítačové grafice!

15 Zdroj – fotografie 7 - 15 – archív autora


Stáhnout ppt "Body art - ruce Název školy"

Podobné prezentace


Reklamy Google