Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0028 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_253 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0028 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_253 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0028 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_253 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika Ročník 4.4. Datum vytvoření7. 12. 2013 Anotace Výklad nové látky -seznámení s podmíněným formátováním -prezentace Metodický pokynprezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

2 PODMÍNĚNÉ FORMÁTOVÁNÍ

3 Potřebujete z řady čísel vybrat jenom některé, Obsahuje vaše tabulka velké množství čísel, a obarvit jenom některé by trvalo příliš dlouho, Pak nejsnazší cestou je použít podmíněné formátování, S jeho pomocí můžeme změnit vše u textu nebo pozadí buňky (barva, velikost, font, řez písma), Jak toho dosáhnout, Při nastavení podmíněného formátování se musí zadat podmínky, jejichž splněním dojde k úpravě daných hodnot.

4 PODMÍNĚNÉ FORMÁTOVÁNÍ Výhodou je, že jedné buňce můžeme přiřadit současně více podmínek, Díky tomu může jedna hodnota „svítit“ více barvami, Výhodou je pak to, že čísla splňující nastavené podmínky mohou svítit červeně, žlutě nebo zeleně, Tento stav nás může informovat např. o zlepšujících se hodnotách daného čísla, Červená nejhorší stav, žlutá bude znamenat dobrý stav a zelená nejlepší,

5 PODMÍNĚNÉ FORMÁTOVÁNÍ Nejdříve vyberete oblast, pro kterou chcete nastavit podmíněné formátování, Následně na kartě „Domů“ vyberete kliknutím „Podmíněné formátování“, Z uvedených možností pak zvolíme volbu „Správa pravidel“.

6 PODMÍNĚNÉ FORMÁTOVÁNÍ Po aktivaci okna „Správce pravidel podmíněného formátování“ klikneme na tlačítko „Nové pravidlo“.

7 PODMÍNĚNÉ FORMÁTOVÁNÍ Asi nejčastější volbou z uvedených možností bude „Formátovat pouze buňky obsahující“, Následně zvolíme podmínku a do polí uvedených vpravo od podmínek doplníme mezní hodnoty.

8 PODMÍNĚNÉ FORMÁTOVÁNÍ Dále tlačítkem „Formát“ aktivujeme okno pro nastavení formátu písma nebo výplně buňky.

9 PODMÍNĚNÉ FORMÁTOVÁNÍ Pokud budeme potřebovat opravit podmínky, musíme nejdříve označit oblast, pro níž nastavujeme podmíněné formátování, a pak postupovat stejně jako v případě vytváření nového podmíněného formátování, Rozdíl bude pouze ve volbě tlačítka „Upravit pravidlo“.

10 PODMÍNĚNÉ FORMÁTOVÁNÍ Stejně jako můžete vytvořit nebo upravit pravidla pro formátování buněk, můžete dané pravidlo i odstranit.


Stáhnout ppt "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0028 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_253 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika."

Podobné prezentace


Reklamy Google