Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován."— Transkript prezentace:

1 Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Monikou Novotnou ORIGAMI

2 ORIGAMI

3 Origami je staré japonské umění skládání z papíru
jeho počátky spadají do 9. století skládanky se původně věšely pro štěstí k dárkům postupně se vyvinulo v umění má vzor ve světě zvířat a rostlin „Origami“ je japonské slovo, které se skládá ze dvou znaků. První znamená „skládat“ a druhý znamená „papír“, dohromady „skládat papír“ (Oru kami – origami).

4 Trocha historie počátky origami nelze přesně určit
v nejstarších dobách užívány při náboženských obřadech a při výzdobě svatyní jako zábava se začaly šířit v Japonsku až v 17. století největšího rozkvětu dosáhly v 19. století a jsou oblíbené dodnes učí se je děti ve školách, ale i dospělí

5 Papírový jeřáb – nejoblíbenější japonská skládanka
Jeřáb je symbol dlouhého života, proto si lidé tyto skládanky navlékají na dlouhé šňůry a zavěšují v bytě pro štěstí. Jejich zhotovování je oblíbenou zábavou nemocných, kteří věří, že tak přispívají ke svému uzdravení. Pomník dětským obětem války v Hirošimě znázorňuje děvčátko s nedokončeným papírovým jeřábem v ruce.

6 Použitá literatura, zdroj:
klipart


Stáhnout ppt "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován."

Podobné prezentace


Reklamy Google