Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován."— Transkript prezentace:

1 Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Zdenou Kabešovou VÝVOJ ČLOVĚKA 3. ročník

2 ČLOVĚK: - je součástí živé přírody - patří do říše živočichů
- stejně jako ostatní živé organismy: - dýchá - přijímá vodu a potravu - vylučuje odpadní látky - rozmnožuje se - roste a vyvíjí se

3 Člověk se od ostatních živočichů liší:
- způsobem života - schopnostmi myslet - uvědoměle pracovat - dorozumívat se řečí Ke zdravému životu potřebují: a) dýchat čistý vzduch b) pít nezávadnou vodu c) jíst vhodnou potravu

4 VÝVOJ ČLOVĚKA

5 VÝVOJ ČLOVĚKA

6 VÝVOJ KOSTRY ČLOVĚKA

7 OBDOBÍ LIDSKÉHO ŽIVOTA:
Začal samostatně dýchat, přijímat potravu. Novorozenec: Je zcela odkázán na péči matky, brouká si, usmívá se. Kojenec: Učí se sedět, lézt, chodit, jíst, vyslovuje první slova, začíná si hrát. Batole:

8 Předškolák: Školák: Dospívající: Udržuje čistotu, dále rozvíjí
svou řeč, učí se sebeobsluze, hrou napodobuje činnosti dospělých. Předškolák: Povinně navštěvuje školu – učí se číst, psát, počítat, učí se o světě okolo nás. Školák: Připravuje se na své povolání, studuje nebo se učí řemeslu. Dospívající:

9 Dospělý: Vykonává povolání – pracuje, zakládá rodinu, přivádí na svět
děti a pečuje o ně. Dospělý: Starý člověk ( senior): Odchází do důchodu, užívá si odpočinku, těší se na péči celé rodiny, pobírá důchod.

10 Udržuje čistotu, dále rozvíjí
SPRÁVNĚ PŘIŘAĎTE: Je zcela odkázán na péči matky, brouká si, usmívá se. Kojenec: Vykonává povolání – pracuje, zakládá rodinu, přivádí na svět děti a pečuje o ně. Dospělý: Odchází do důchodu, užívá si odpočinku, těší se na péči celé rodiny, pobírá důchod. Starý člověk ( senior): Udržuje čistotu, dále rozvíjí svou řeč, učí se sebeobsluze, hrou napodobuje činnosti dospělých. Školák: Předškolák: Povinně navštěvuje školu – učí se číst, psát, počítat, učí se o světě okolo nás. Novorozenec: Připravuje se na své povolání, studuje nebo se učí řemeslu. Dospívající: Začal samostatně dýchat, přijímat potravu. Batole: Učí se sedět, lézt, chodit, jíst, vyslovuje první slova, začíná si hrát.

11 Zdroje informací, obrázků, literatury:
Učebnice: Prvouka pro 3. ročník – nakladatelství Alter


Stáhnout ppt "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován."

Podobné prezentace


Reklamy Google