Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět : Člověk a jeho svět Ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět : Člověk a jeho svět Ročník."— Transkript prezentace:

1 Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět : Člověk a jeho svět Ročník : 3. Téma : Růst a vývoj člověka Autor : Mgr. Ivana Burgetová

2 Růst a vývoj člověka Během růstu a vývoje člověka pozorujeme změny lidského těla. Člověk projde během života několika vývojovými etapami – novorozenec, kojenec, batole, předškolák, dospívající, dospělý a starý člověk.

3 Novorozenec Právě narozené dítě, které se poprvé samostatně nadechne

4 Kojenec Začíná přijímat potravu

5 Batole Učí se ležet na bříšku, sedět, lézt, chodit, jíst, vysloví první slova, hraje si

6 Předškolák Rozvíjí svou řeč, napodobuje dospělé, učí se udržovat čistotu, připravuje se na vstup do ZŠ

7 Školák Ve škole se naučí číst, psát, počítat a získá mnoho znalostí a dovedností

8 Dospívající Připravuje se na své budoucí povolání, dozrává duševně i fyzicky

9 Dospělý Zakládá rodinu, stará se o děti, pracuje

10 Starý člověk Objevují se vrásky, kůže a klouby jsou méně pružnější, kosti jsou křehčí, vlasy šedivějí a řídnou. Člověk odchází do důchodu a užívá odpočinku.

11 Zdroje: učebnice Prvouka 3. – nakl. Nová škola www.maminka.cz www.sportvital.cz www.ceskenoviny.cz www.idnes.cz www.skolka-pohoda.cz www.msnakorabe.cz www.zlinsky.denik.cz www.aktualne.cz www.asja.zesmrzovky.cz www.eurolenen.com www.money.9msm.com www.student.counselling.com www.vira.cz www.prodamy.cz www.charitaprelouc.cz www.ceskatelevize.cz www.mm.denik.cz www.maminka.cz www.sportvital.cz www.ceskenoviny.cz www.idnes.cz www.skolka-pohoda.cz www.msnakorabe.cz www.zlinsky.denik.cz www.aktualne.cz www.asja.zesmrzovky.cz www.eurolenen.com www.money.9msm.com www.student.counselling.com www.vira.cz www.prodamy.cz www.charitaprelouc.cz www.ceskatelevize.cz www.mm.denik.cz


Stáhnout ppt "Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět : Člověk a jeho svět Ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google