Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,"— Transkript prezentace:

1 Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice, ZŠ Bučovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název prioritní osy: 7.1 Počáteční vzdělávání Číslo a název oblasti podpory: 7.1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Číslo a název výzvy: 02 Jihomoravský kraj – Výzva č. 2 pro GP oblast podpory 1.1 Název projektu: Rozvoj kariérového poradenství na Vyškovsku – jak správně zvolit další vzdělávací cestu? Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.02/02.0052 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Výškový specialista

3 OBSAH: 1) Stručný popis typové pozice 2) Trh práce 3) Obvyklé pracovní podmínky 4) Kvalifikační požadavky 5) Obecné způsobilosti 6) Osobnostní požadavky 7) Zdravotní požadavky 8) Alternativní názvy 9) Tato typová pozice je zařazena do povolání 10) Příbuzné typové pozice 11) Možnosti studia a získání kvalifikace na Vyškovsku 12) Možnosti pracovního uplatnění na Vyškovsku T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 1. Stručný popis typové pozice Výškový specialista je kvalifikovaný pracovník, který provádí práce ve vysokých polohách. Kvalifikační úroveň: Žádné kvalifikační požadavky na stupeň a obor vzdělání. Obor činnosti: Služby osobní a provozní.

5 Pracovní činnosti: - Příprava pracoviště a technických prostředků. - Čištění a zpevňování svahů a skalních stěn včetně kotvení skalních bloků. - Stavebně montážní práce.

6 - Oprava a výměna kamenických, tesařských, klempířských a pokrývačských prvků. - Natírání stožárů, výškových konstrukcí a stavebních prvků. - Údržba výškových budov.

7

8 2. Trh práce Mzdy v regionu: Podnikatelská sféra: 21218 Kč Nepodnikatelská sféra: 18 264 Kč Statistika volných míst: K dnešku bylo evidováno 7 volných míst.

9 3. Obvyklé pracovní podmínky: Člověk je vystaven významné zátěži prací v nevhodných pracovních polohách, prací ve výškách a rizikem úrazu.

10

11 4. Kvalifikační požadavky Odborná příprava a certifikáty: Pro tuto pozici neposkytuje přípravu žádná střední škola ani učební obor. Pro přípravu slouží kurzy a školení.

12 Odborné dovednosti:   Doprava materiálů a pomůcek pro práci v nepřístupných místech a na výškových objektech.   Zpevňování svahů a stěn, dále jejich čištění a kotvení skalních bloků.   Odstraňování námraz, mytí a konzervování fasád výškových objektů.   Montáž a demontáž lanovek a prvků na výškové budovy.   Kácení velkých stromů po částech.

13

14 Odborné znalosti: Jsou požadovány znalosti z oblasti výškových prací.

15 5. Obecné způsobilosti Je požadována vysoká úroveň rozhodování.

16 6. Osobnostní požadavky U této pozice jsou vysoké požadavky na: Prostorové vidění, koncentraci pozornosti, rozdělení pozornosti, krátkodobou paměť, sebekontrolu a sebeovládání, samostatnost, schopnost pracovat v týmu, schopnost přijmout odpovědnost a odolnost senzorické zátěži.

17 7. Zdravotní požadavky Při této profesi nesmíte trpět záchvaty, kolapsy, závratěmi, nemocemi pohybového aparátu.

18 8. Alternativní názvy Elevation specialist

19 9. Tato typová pozice je zařazena do povolání: Výškový specialista je profese jedinečná, proto není zařazena do žádného povolání, je samostatná.

20 10. Příbuzné typové pozice: Žádná typová pozice není podobná této.

21 11. Možnosti studia a získání kvalifikace k této profesi v okolí Vyškova   První zkušenosti s pohybem ve výškách můžete získat na lezecké stěně v hale vyškovského stadionu nebo v Pustiměři.

22 12. Možnosti pracovního uplatnění na Vyškovsku   Uplatnění může být při jakýchkoliv výškových pracích jak v okrese Vyškov, tak v jiných okresech.

23 Zdroje - occupationsguide.cz- xeno2.wz.cz - vyskovepraceol.estranky.cz- finance.idnes.cz - vyskoveprace.biz - skola-esoteriky.cz - pecl.cz - lezec.cz - financninoviny.cz- zlatestranky.cz - horoskola.borec.cz- wikipedie.cz - vertikaly.cz- pustimer.eu - rtuklid.cz- pajasekacka.blog.cz - KTP.cz- youtube.com - ceskestavby.cz - tomasova-semily.cz - nestler-vyskove.cz - strechy-cert.cz - neuroaid.com

24 T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. DĚKUJI ZA POZORNOST Zpracoval: Martin Mikulka Škola: Základní škola Nádražní 5 Vyškov


Stáhnout ppt "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,"

Podobné prezentace


Reklamy Google