Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nejvýznamnější přírodní zdroje (suroviny, komodity) v zemi Nizozemsko jsou: zemní půda, plyn, ropa, rašelina, vápenec, soli, písek a štěrk, orná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nejvýznamnější přírodní zdroje (suroviny, komodity) v zemi Nizozemsko jsou: zemní půda, plyn, ropa, rašelina, vápenec, soli, písek a štěrk, orná."— Transkript prezentace:

1 Nejvýznamnější přírodní zdroje (suroviny, komodity) v zemi Nizozemsko jsou: zemní půda, plyn, ropa, rašelina, vápenec, soli, písek a štěrk, orná

2

3 Nizozemí je rájem lodí. Strávit několik dní projížděním bohaté sítě říčních kanálů na lodi do Nizozemska stále více turistů. Seznámení s pravidly řízení plavidel umožňují víkendové kurzy, které někteří prodejci pořádají v ČR. Po příjezdu do přístaviště absolvují novopečení kapitáni jen krátké školení, kde se naučí loď ovládat.

4 Park se pyšní zajímavou kombinací přírodních krás a pro domácí i zahraniční turisty je tak mimořádně přitažlivou záležitostí. Navíc je protkán 42 kilometry cest, které návštěvníci mají možnost projet na zapůjčeném kole. Tento nevšední způsob prohlídky může být pro mnohé příjemnou vítanou změnou při dovolené. U všech vchodů do parku je návštěvníkům k dispozici 1300 kol, z čehož je 150 kol dětských. Kola mají charakteristickou bílou barvu a o jejich dobrý stav se pravidelně stará mechanik sídlící v centru parku.

5 Ve srovnání s prehistorickou dobou se silně snížil rozsah lesů (nyní necelých 9 % plochy země) a bažin. Většina dubových a březových porostů na východě byla vysazena, stejně tak jako rozsáhlé jehličnaté a listnaté lesy na pahorcích v centrální oblasti Veluwe.

6 Značnou část zemědělské půdy nyní zabírají komerční lesní pěstitelské školky.Na severu tvoří zajímavý biogeografický komplex moře Waddenzee s pískovými lavicemi, waty a bažinami. Jedná se o nejvýznamnější watové ( periodicky přílivem zaplánované a odlivem obnažované území) v západní Evropě,kde se vyskytuje řada druhů původních a stěhovavých ptáků,ryb a korýšů. Pobřežní duny pokrývá specifický travní porost helm a další tvrdé trávy, zatímco waty přitahují slanomilné rostliny, jako je slanorožec. Původní zvířenu představují oblasti poldrů se vyskytující vydry.

7

8 Mlýny Loď

9 Loďka

10 Ropná plošina

11 Park


Stáhnout ppt "Nejvýznamnější přírodní zdroje (suroviny, komodity) v zemi Nizozemsko jsou: zemní půda, plyn, ropa, rašelina, vápenec, soli, písek a štěrk, orná."

Podobné prezentace


Reklamy Google