Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC"— Transkript prezentace:

1 VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC

2 Vstupní zařízení Vstupním zařízením PC se rozumí zařízení, pomocí kterého do PC můžeme vkládat data.

3 Mezi vstupní zařínení patří:
Klávesnice Myš Joystik Scaner Mikrofon WEB kamera

4 Klávesnice Klávesnice je základním rozhraním pro komunikaci mezi uživatelem a počítačem. První klávesnice, která byla vstupním rozhraním pro komunikaci s počítačem byla uvedena na trh v roce 1980 s počítačem IBM PC. Princip funkce a celková podoba této klávesnice se do dnešní doby nijak významně nezměnily. Klávesnice je rozdělena na tři části. 1. Pole abecedních znaků - obsahuje základní znaky abecedy, speciální znaky a speciální klávesy. 2.Funkční klávesy (F1 - F10) a speciální klávesy. 3. Kurzorové klávesy - ovládají pohyb kurzoru na obrazovce.

5 Myš Myš je základním a nejjednodušším polohovacím zařízením.
Tuto popularitu získalo s nástupem operačního systému Windows. Základní typy myší: Myš s jedním tlačítkem - využívá se u počítačů Apple. Druhé tlačítko se nahrazuje speciálními klávesami. Dvoutlačítková myš - levé tlačítko pro kliknutí, pravé má speciální funkci. Třítlačítková myš - třetí tlačítko slouží k dalším speciálním akcím, např. posouvání dokumentu, ... Myš s kolečkem - tento typ myši má místo třetího tlačítka otočné kolečko. Jeho otáčení lze využít např. k posouvání dokumentu. Většinou lze tlačítko také stisknout.

6 Joystick Joystick patří mezi herní zařízení.
Tato zařízení byla vyvinuta, protože polohovací zařízení typu myš se pro hraní některých her příliš nehodí. Typickým příkladem jsou letecké simulace.

7 Výstupní zařízení Pomocí tohoto zařízení můžeme získávat informace a data z počítače. Základím výstupním zařízením je monitor. Pomocí výstupního zařízení můžeme slyšet zvuk, tisknout apod.

8 Mezi výstupní zařízení patří:
Monitor Reproduktory Tiskárna

9 Monitor CRT LCD V dnešní době dělíme monitory na CRT a LCD.
Základem je elektronka. LCD Skládá se ze 4 milionů aktivních buněk s tekutým krystalem, který se různě natáčí, čímž se mění světelnost obrazu.

10 Tiskárna Tiskárny dělíme na tři typy: a) Laserové b) Inkoustové
c) Jehličkové

11 Vstupně-výstupní zařízení
Dotykový display Tiskárna a scaner v jednom


Stáhnout ppt "VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC"

Podobné prezentace


Reklamy Google