Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda."— Transkript prezentace:

1 1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda Dopravní komise Předsednictva Svazu Národní korespondent Evropské charty bezpečnosti silničního provozu

2 2 Dopravní komise Předsednictva Svazu měst a obcí ČR Tři pilíře činnosti Dopravní komise pro období 2011-2014 Pilíř obecní, národní, celoevropský; BEZPEČNOST SILNIČNÍHO PROVOZU = leitmotiv zmíněných pilířů i činnosti Dopravní komise; 1) Budování bezpečnostních prvků měst a obcí ČR; 2) Úzká spolupráce s BESIP Ministerstva dopravy ČR a Nadací BESIP při naplňování cílů Národní strategie bezpečnosti silničního provozu, budování dětských hřišť a center bezpečné jízdy, výchově řidičů, včetně handicapovaných občanů ČR; 3) Podpora vstupu členů Svazu do Evropské Charty bezpečnosti silničního provozu, přijetí konkrétních závazků, vytvoření Asociace členů Charty ČR; Mediální podpora příkladů dobré praxe (např. Ostrava – bezpečná doprava).

3 3 Nová priorita Svazu – Evropská charta silničního provozu 1) Iniciativa Evropské komise, „nikoliv pouhá rétorika, ale konkrétní závazek členů “; 2) 35 000 zbytečně vyhaslých lidských životů na evropských silnicích, pro představu: havárie 250 velkých letadel; 3) Různé pracovní sekce Charty, výrazná role měst a obcí, výzva pro česká města a obce; 4) V současnosti minimum českých měst a obcí zapojeno do Charty; 5) Nová priorita Svazu napomůže snížit alarmující počet usmrcených na evropských silnicích.

4 4 Děkuji za pozornost :) Kontakt: Vojtěch Mynář, Předseda Dopravní komise Předsednictva Svazu Národní korespondent Evropské charty bezpečnosti silničního provozu Tel: 602 522 268 Email: vmynar@ostrava.czvmynar@ostrava.cz


Stáhnout ppt "1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda."

Podobné prezentace


Reklamy Google