Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzpomínky na dovolenou. Připravil: Zoubek Lukáš. Jizerské hory jsou nejsevernějším pohořím České republiky. Název je odvozen od řeky Jizery, která pramení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzpomínky na dovolenou. Připravil: Zoubek Lukáš. Jizerské hory jsou nejsevernějším pohořím České republiky. Název je odvozen od řeky Jizery, která pramení."— Transkript prezentace:

1 Vzpomínky na dovolenou. Připravil: Zoubek Lukáš

2 Jizerské hory jsou nejsevernějším pohořím České republiky. Název je odvozen od řeky Jizery, která pramení na svazích nejvyšší hory české části Jizerských hor.

3 Onou nejvyšší horou je Smrk (1124 m.n.m.). Na vrcholku této hory se nachází moderní rozhledna, kterou můžete vidět na snímku v pravé části stránky. Vycházku na tuto horu mohu vřele doporučit všem, kteří se do Jizerských hor vypraví. Z rozhledny je (v případě příznivého počasí) nádherný výhled po okolí.

4

5 Milovníci živé přírody si v „Jizerkách“ také přijdou na své. Snad budeme v okolní přírodě potkávat takto krásné motýly ještě spoustu let.

6 Nejen při výletu na horu Smrk se však pohybujeme velmi blízko státní hranice! Takže POZOR!

7 Jizerská magistrála Pozůstatky protržené přehrady na Bílé Desné Spousta krásných potůčků

8 Ale je tam toho ještě mnohem více. … a klidně si vezměte s sebou i kolo …


Stáhnout ppt "Vzpomínky na dovolenou. Připravil: Zoubek Lukáš. Jizerské hory jsou nejsevernějším pohořím České republiky. Název je odvozen od řeky Jizery, která pramení."

Podobné prezentace


Reklamy Google