Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem."— Transkript prezentace:

1 H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U

2 Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem okolí „Nemyslím, že měřítkem civilizace je výška jejích betonových budov, ale spíš to, jaký získali lidé vztah ke svému prostředí a svým bližním.“ Sluneční Medvěd, Čipevajané

3 Základní informace Připravili jsme pro vás zábavnou a vědomostní soutěž pro třídy nebo kolektivy dětí/žáků všech stupňů škol, od mateřských školek po školy střední. Tato soutěž je zaměřena na poznání okolní přírody, lesní problematiky a ochrany přírody. Nyní vám zasíláme informace a přihlášku, vítáme každou třídu, která se do soutěže zapojí. Přihlášky zasílejte do neděle 18. dubna na e-maily: padolezelova@seznam.cz nebo novot.marie@seznam.cz Po vyplnění přihlášky vám zašleme první část úkolů – zábavních, naučných, výtvarných. Splněné úkoly a dokumentaci vytvořených prací (fotografie, výtvarné práce) nám pošlete elektronickou poštou (viz e-maily výše) nebo na adresu: Gymnázium, Rýmařov, příspěvková organizace, Sokolovská 34, 795 01 Rýmařov, popř. osobně na gymnázium. Soutěž bude probíhat ve dvou kolech. V červnu budou vyhodnoceny nejlepší třídy na každém stupni škol a nejlepší kolektivy budou odměněny na lesnických a mysliveckých dnech v září 2010.

4 Sekunda Ve školním roce 2009/2010 se celá naše třída účastnila soutěže,,Hrátky s přírodou“. V rámci soutěže, jsme poznávali z fotografií různá místa v Rýmařově a jeho okolí. Řešili jsme zábavné úkoly s mapou, určovali jsme stáří stromů a řešili jiné podobné úkoly., u kterých se celá třída dobře bavila. Ve třídě jsme se rozdělili do skupinek, každá z nich řešila úkoly, které si vybrala. Pracovali jsme s internetem, knihami, mapou i vlastními hlavami. Soutěž nás bavila i přes malé neshody a v budoucnu bychom uvítali další podobné soutěže. Plni očekávaní jsme celé prázdniny čekali na výsledky. Nakonec jsme byli druzí.

5

6 Spolupráce studentů v přírodě

7 Kvinta a 1.B Ve školním roce 2009/2010 jsme se jako třída účastnili soutěže Hrátky s přírodou, která byla určena pro všechny školy na Rýmařovsku. Pro nás to byla zajímavá hra s nevšedními úkoly, které bavily celou třídu. Každý si v ní našel něco, co ho bavilo, ať už to bylo sudoku na téma stromy, nebo hledání chráněných stromů. Podle fotografií jsme určovali různé druhy živočichů, rostlin i míst v Rýmařově a jeho okolí. Některé úkoly byly těžší na přemýšlení a jiné vyžadovaly praktickou znalost přírody. Jazykové přesmyčky byly dobrým nápadem, ale ze začátku chvíli trvalo, než jsme přišli na způsob jejich řešení.

8 Tato přírodovědná práce se nám líbila. Občas jsme se šli projít do přírody, zjistit, kde se nachází určitý rybník nebo skála. Určitě jsme se o přírodě něco přiučili a rádi se podobné aktivity v budoucnu zúčastníme. V soutěži třída kvinta skončila jako druhá.

9 Kvinta

10 Sexta

11 Děkujeme za shlédnutí


Stáhnout ppt "H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem."

Podobné prezentace


Reklamy Google