Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sluchátka Sluchátka se používají jako standardní výstup počítačů. Jsou určeny pro přehrávání libovolných zvuků a hudby. Obr. 1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sluchátka Sluchátka se používají jako standardní výstup počítačů. Jsou určeny pro přehrávání libovolných zvuků a hudby. Obr. 1."— Transkript prezentace:

1 Sluchátka Sluchátka se používají jako standardní výstup počítačů. Jsou určeny pro přehrávání libovolných zvuků a hudby. Obr. 1

2 Schematické zapojení sluchátek
7 Obr. 2

3 Princip sluchátek Princip sluchátek je stejný jako princip reproduktorů. Provádí přeměnu elektrické energie na mechanickou. Dojde k rozkmitání membrány, která rozpohybuje vzduchové částice a tím vznikne zvuk. V počítači se o generování zvuku stará tzv. zvuková karta.

4 Princip sluchátek Pro sluchátka se nejvíce používají dva principy přeměny elektrické energie na mechanickou: Elektrodynamický Cívka s permanentním magnetem rozkmitá membránu reproduktoru. (malé provozní napětí, horší zvuk) Elektrostatický Membrána je mezi dvěma elektrodami, které ji odpuzují nebo přitahují. (velké provozní napětí, vynikající zvuk)

5 Rozdělení sluchátek Podle konstrukce mušlí: Uzavřená Otevřená
Polootevřená (polouzavřená)

6 Uzavřená sluchátka Zvuk se nemůže šířit z vnějšku sluchátek dovnitř, ani ze sluchátek ven. Zvuk, který se šíří ze sluchátek ven se odráží zpět, což může způsobovat zkreslení. Neruší se okolí. Mají méně basů.

7 Otevřená sluchátka Zvuk se může šířit z vnějšku sluchátek dovnitř, a ze sluchátek ven. Nedochází ke zkreslování zvuku. Může být rušeno se okolí. Z okolí se může dostat rušivý zvuk do sluchátek Mají výborný zvuk.

8 Rozdělení sluchátek podle způsobu aplikace na ucho
Supraaurální Sluchátka jsou na ušním boltci Ušní boltec nepřesahují 7 Obr. 3 Obr. 4

9 Rozdělení sluchátek podle způsobu aplikace na ucho
Intraaurální Používají se pecky nebo špunty Pecky jsou volně vloženy do ucha (nejlevnější) Špunty jsou utěsněny v uchu 7 Obr. 5 Obr. 6

10 Rozdělení sluchátek podle způsobu aplikace na ucho
Circumaurální Do prostoru sluchátek se vejde celý boltec 7 Obr. 7

11 Otázky k opakování Jaký princip přeměny elektrické energie na mechanickou se nejčastěji používá u sluchátek? Jak se rozdělují sluchátka podle konstrukce mušlí? Jak se rozdělují sluchátka podle způsobu aplikace na ucho?

12 Použité zdroje KOCHANNYJ, A., GORALČUK. Teorie [online]. 11. listopadu :40. Dostupný z WWW: Použité obrázky: Obr. 1 [cit ] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW: Obr. 2 [cit ] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW: Obr. 3 [cit ] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW:

13 Použité zdroje Použité obrázky:
Obr. 4 [cit ] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW: Obr. 5 [cit ] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW: Obr. 6 [cit ] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW: Obr. 7 [cit ] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW:


Stáhnout ppt "Sluchátka Sluchátka se používají jako standardní výstup počítačů. Jsou určeny pro přehrávání libovolných zvuků a hudby. Obr. 1."

Podobné prezentace


Reklamy Google