Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výsledky projektu HEZR hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví Tisková konference 16.6.2009.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výsledky projektu HEZR hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví Tisková konference 16.6.2009."— Transkript prezentace:

1 Výsledky projektu HEZR hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví Tisková konference 16.6.2009

2 České zdravotnické fórum obecně prospěšná společnost podporuje aktivní komunikaci mezi všemi aktéry v českém zdravotnictví realizuje projekty: koncepčních komunikačních ad hoc projektů

3 Projekt HEZR 2. kolo

4 Projekt HEZR HEZR – hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví projekt vychází ze slovenského projektu HESO

5 Cíl projektu HEZR cílem projektu je veřejnosti pravidelně zprostředkovat názor odborné veřejnosti na často diskutované, důležité, inovativní nebo bezprecedentní opatření ekonomicko- sociálního charakteru ovlivňující kvalitu života občanů a vytvořit tak lepší předpoklady pro veřejnou a politickou diskusi a průchodnost reformních opatření přinášejících systémové změny v českém zdravotnictví.

6 Kdo hodnotí jednotlivá opatření? opatření hodnotí 55 expertů z nejrůznější oblastí hospodářství (ekonomové, analytici, právníci, sociologové, lékaři, porodní asistentky, odborní žurnalisté, podnikatelé, manažeři, zástupci stavovských organizací, neziskových organizací, odborů a akademické obce).

7 Kritéria hodnocení míra souhlasu s opatřením (+3, -3) +3 absolutní souhlas s opatřením 0 žádný přínos, status quo -3 absolutní nesouhlas s opatřením důležitost opatření pro společnost (0 – 100%) komentář - hodnotitelé mají možnost svými komentáři zdůvodnit hodnocení, vyjádřit se k jednotlivým opatřením a poukázat na jejich negativa nebo pozitiva.

8 Rating HEZR představuje součin průměrné míry souhlasu a průměrného koeficientu důležitost, které vycházejí z databáze údajů získaných od expertů. Opatření s nejvyšším ratingem má podle hodnotitelů HEZR největší přínos pro rozvoj země z hodnocených opatření. ratingová škála od -300 do + 300.

9 Opatření ve 2. kole Návrh vzájemné rodičovské výpomoci Úhrada regulačních poplatků kraji Opatření vlády ČR ke zmírnění dopadů krize na české zdravotnictví Opatření navržená ČSSD ke zmírnění dopadů krize v sociální a zdravotnické oblasti Sloučení zdravotních pojišťoven (VOZP a ZP MV) Zavedení standardů zdravotní péče Sleva na sociálním pojištění

10 Projekt HEZR Výsledky 2. kola

11 Míra souhlasu s opatřením

12 Míra důležitosti pro společnost

13 Rating HEZR

14 HEZR Rating jednotlivých kol Průměrná hodnota všech hodnocených opatřeníRATING 1. kolo88,08 2. kolo34,17

15 Harmonogram HEZR 2009 Výsledky 3. kola projektu budou prezentovány v říjnu 2009

16 Další informace podrobná statistická data seznam hodnotitelů komentáře hodnotitelů k jednotlivým opatřením najdete na: www.czf.cz

17 Děkujeme za pozornost vladimir.finsterle@czf.cz michael.vich@czf.cz


Stáhnout ppt "Výsledky projektu HEZR hodnocení ekonomických a sociálních opatření ve zdravotnictví Tisková konference 16.6.2009."

Podobné prezentace


Reklamy Google