Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního."— Transkript prezentace:

1 Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název prioritní osy: 7.1 Počáteční vzdělávání Číslo a název oblasti podpory: 7.1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Číslo a název výzvy: 02 Jihomoravský kraj – Výzva č. 2 pro GP oblast podpory 1.1 Název projektu: Rozvoj kariérového poradenství na Vyškovsku – jak správně zvolit další vzdělávací cestu? Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.02/02.0052 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Hornická činnost a činnosti prováděné hornickým způsobem Pozice vyžadující střední vzdělání s výučním listem: Báňský úpravář, Klapkař, Vrtač v dole, Řidič rypadla, Střelmistr, Báňský záchranář potápěč, Strojník těžního stroje, Báňský záchranář.

3 Báňský záchranář záchranář potapječ

4 Kvalifikační úroveň: střední vzdělání s výučním listem v oboru horník, hornické práce a střední vzdělání s výučním listem Obor činnosti: Báňský záchranář je pracovník, který provádí práce k záchraně lidských životů a majetku v podzemí dolu a na povrchu.

5 Pracovní činnosti Vykonávání činnosti v nedýchatelném prostředí a další speciální a rizikové práce. Vykonávání odborných a speciálních prací ve výšce a nad volnou hloubkou Spolupráce s organizacemi při havarijní prevenci a zajišťování bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a bezpečnosti provozu Zajišťování úkolů a povinnosti vyplývajících ze zákona o integrovaném záchranném systému. Vedení příslušných záznamů a dokumentace Řízení a provádění prací k záchraně lidských životů a majetku při závažných provozních nehodách (haváriích), včetně poskytnutí první pomoci v podzemí, zdolávání havárií, odstraňování následků havárií.

6 Mzdy v regionu: Plat v mzdové sféře je asi 43 724 Kč

7 Kvalifikační požadavky Báňské záchranářství - odborná způsobilost podle vyhlášky č. 447/2001 Sb Certifikáty povinně vyžadované pro výkon této pozice:

8 Odborné dovednosti 1.bezpečnost práce 2.indikační a detekční technika 3.technologie dobývání, ražení a vrtné práce báňské záchranářství

9 Odborné znalosti Odstraňování havarijních a nebezpečných stavů např. stavba hrází a zdí, vyztužování objektů, injektáž, inertní postřiky, inertizace uzavřených prostor v báňském provozu. Zásahy na záchranu lidských životů a majetku při závažných provozních nehodách v dole a na povrchu v rizikovém prostředí v báňském provozu. Kontrola protipožární a protivýbuchové prevence objektů a technologických zařízení v báňském provozu.

10 Zdravotní požadavky Toto povolání není pro lidi s těmito nemocemi: Onemocnění oběhové soustavy. Poruchy termoregulace. Onemocnění ledvin. Závažné endokrinní onemocnění. Závažné onemocnění dýchacích cest a plic.

11 Alternativní názvy: Báňský záchranář četař | Báňský záchranář četař lezců | Báňský záchranář četař potápěčů | Báňský záchranář lezec | Báňský záchranář potápěč

12 Možnosti studia: Po vyučení horníkem a absolvováním zkoušky z vyhlášky 447/2001 Sb. se stane báňským záchranářem. V našem regionu tato možnost studia není.

13 Volná místa V České republice nejsou žádná volná místa

14 Děkuji za pozornost Radek Suchánek


Stáhnout ppt "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního."

Podobné prezentace


Reklamy Google