Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno."— Transkript prezentace:

1 Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno v rámci projektu " Vzdělávání pro konkurenceschopnost - konkurenceschopnost pro Třeboňsko", registrační číslo CZ.1.07/1.1.10/02.0063

2 Plavsko Veronika Budínová, 2. ročník 20. 1. 2011

3 Oblast rybníká ř ská krajina jihozápadní č ást okresu Jind ř ich ů v Hradec okraj Chrán ě né krajinné oblasti T ř ebo ň sko rozloha: cca 1100ha nadmo ř ská výška: 490 m.n.m po č et obyvatel: 452

4 Historie 1. zmínky z r. 1354 (vlastníkem Old ř ich z Hradce) Nejstarší záznam r. 1379 Plavecké ž ivnosti v r. 1931, nap ř. Brunnerova mlékárna (na obrázku), Gablerova pila… dodnes zachován pouze obchod se smíšeným zbo ž ím

5 Vznik názvu obce d ř íve název Plav, který n ě me č tí císa ř i zkomolili na Platz -toto n ě mecké pojmenování se p ř eneslo na vedlejší obec-Strá ž nad Ne ž. (Alt-Platz) -2 výklady názvu obce -z obecní kroniky-Plavsko i Splavsko (ohn ě plály na návrší, „pláti“) -z iknografie znaku obce-Plavsko (plavení d ř eva, „plavení“)

6 Obecní úřad Barokní kapli č ka Brunnerova mlékárna Obecní d ů m (obecní ú ř ad, hospoda, obecní sál, knihovna)

7 Hasi č ská zbrojnice Kovárna Pomník Josefa Kholla

8 Památky a zajímavosti barokní kaplička (1777) zasvěcena sv. Janu Nepomuckému pomník plaveckého generála Josefa Kholla-hrdina ČSSR, padl v boji o Duklu plavecká kovárna obecní dům, který byl dostavěn r.1929 „Čertův komín“ na pravém břehu Nežárky (místo zvané „U Číhadla“)

9 Spolky v obci Sbor dobrovolných hasičů (1876) -zakladatel Tomáš Budín Fotbalový klub Sokol Plavsko (1941) Myslivecké sdružení (1948) Každý z těchto spolků pořádá každoročně ples. Mimo jiné je zde v provozu základní i mateřská škola.

10 Základní škola Fotbalový stadion Mate ř ská škola

11 Zdroje Knihy: (KOBLASA, Pavel: Krajem lesů a rybníků: putování od města Třeboně na sever, 1. vydání, České Budějovice, Veduta 2007, 162 str., ISBN 978-80-86829-27-2) Internet: http://www.zsplavsko.cz/ http://www.zsplavsko.cz/ms.html http://www.zsplavsko.cz/zs.html http://www.plavsko.cz/pages/?pg=sect&sekce=5 http://www.plavsko.cz/pages/?pg=sect&sekce=9 http://www.plavsko.cz/pages/?pg=sect&sekce=10 http://www.plavsko.cz/pages/?pg=sect&sekce=11


Stáhnout ppt "Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno."

Podobné prezentace


Reklamy Google