Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak zobrazit strom. Důkladně pozorujeme Důkladně pozorujeme Všímáme si podstatných a hlavních linií kmene, větví, jejich síly a velikosti, charakteru.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak zobrazit strom. Důkladně pozorujeme Důkladně pozorujeme Všímáme si podstatných a hlavních linií kmene, větví, jejich síly a velikosti, charakteru."— Transkript prezentace:

1 Jak zobrazit strom

2 Důkladně pozorujeme Důkladně pozorujeme Všímáme si podstatných a hlavních linií kmene, větví, jejich síly a velikosti, charakteru a růstu stromu Všímáme si podstatných a hlavních linií kmene, větví, jejich síly a velikosti, charakteru a růstu stromu Zjednodušujeme – nelze postihnout vše Zjednodušujeme – nelze postihnout vše Obr. 1

3 Obr. 2

4 Obr. 3

5 Nezobrazujeme jednotlivé listy tak, jak je známe. Nezobrazujeme jednotlivé listy tak, jak je známe. Listy vnímáme spíše jako různě tmavé a světlé skvrny v kresbě či různě barevné v malbě. Listy vnímáme spíše jako různě tmavé a světlé skvrny v kresbě či různě barevné v malbě. Pomocí světla a stínu zobrazujeme prostor a objem koruny. Pomocí světla a stínu zobrazujeme prostor a objem koruny.

6 Obr. 4

7 Obr. 5

8 Ukázky dětských prací : Ukázky dětských prací : Obr. 6

9 Obr. 7

10 Obr. 8

11 Obr. 9

12 Použité zdroje : ŠAMŠULA, Pavel. Obrazárna v hlavě. 1. vyd. Praha: SPL - Práce, 1999, 63 s. Učebnice pro základní školy (Práce). ISBN 80-862-8701-7. ŠAMŠULA, Pavel. Obrazárna v hlavě. 1. vyd. Praha: SPL - Práce, 1999, 63 s. Učebnice pro základní školy (Práce). ISBN 80-862-8701-7. Obr. č. 1http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Emirgan_04589.jpg Obr. č. 1http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Emirgan_04589.jpghttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Emirgan_04589.jpg Obr. č. 2http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Linde_von_linn.jpg Obr. č. 2http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Linde_von_linn.jpghttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Linde_von_linn.jpg Obr. č. 3http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stubbendorf_Wildapfelbaum.jpg Obr. č. 3http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stubbendorf_Wildapfelbaum.jpghttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Stubbendorf_Wildapfelbaum.jpg Obr. č. 4http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lines_family_sketchbook_-_Stile_and_trees.jpg ?uselang=cs Obr. č. 4http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lines_family_sketchbook_-_Stile_and_trees.jpg ?uselang=cshttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lines_family_sketchbook_-_Stile_and_trees.jpg Obr. č. 5http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paul_C%C3%A9zanne_-_Farm_in_Normandy,_c._ 1885-86_-_Google_Art_Project.jpg?uselang=cs Obr. č. 5http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paul_C%C3%A9zanne_-_Farm_in_Normandy,_c._ 1885-86_-_Google_Art_Project.jpg?uselang=cshttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Paul_C%C3%A9zanne_-_Farm_in_Normandy,_c._ Obr. č. 6,7,8,9archiv autorky Obr. č. 6,7,8,9archiv autorky


Stáhnout ppt "Jak zobrazit strom. Důkladně pozorujeme Důkladně pozorujeme Všímáme si podstatných a hlavních linií kmene, větví, jejich síly a velikosti, charakteru."

Podobné prezentace


Reklamy Google