Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Ahoj kuřáci i nekuřáci vítáme vás u prezentace se jménem:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Ahoj kuřáci i nekuřáci vítáme vás u prezentace se jménem:"— Transkript prezentace:

1 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Ahoj kuřáci i nekuřáci vítáme vás u prezentace se jménem:

2 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 V této sekci – Kouření mládí nesluší, bychom vás chtěli seznámit se vším, co se kouření týká tzn.: Kouření škodí zdraví. Víš, kolik stojí cigarety peněz? Proč lidé kouří? Nevýhody kouření. Nemoci způsobené kouřením. Stručně – Jak přestat kouřit?

3 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zkracuje život Větší riziko rakoviny

4 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Každých 6-10 sekund zemře na následky kouření na Zemi jeden člověk. RAKOVINA plic (20-25×vyšší pravděpodobnost) rtu jazyka hrtanu hltanu jícnu močového měchýře krve (leukémie) žaludku a střev slinivky prsů

5 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756

6 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756

7 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756

8 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 delší život nebudete se tolik zadýchávat je nižší pravděpodobnost nemocí

9 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 3 kuřáci ze 100 dokáží přestat kouřit bez pomocí lékaře. Kuřáci udávají, že nejlepší způsob, jak přestat kouřit je přestat tvrdě najednou. Může napomoci např. párátko v ústech Při odnaučování kouření bychom se měli soustředit na jiné činnosti.

10 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Pasivní kouření, není kouření jako takové, pasivním kouřením je, že jste v blízkosti kuřáka, když kouří a vdechujete kouř z cigarety.

11 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Myslíte si, že pasivní kouření je zdravější, než normální kouření??????????? Mýlíte se! Kuřák vdechuje kouř přes filtr, ale vy kouř vdechujete nefiltrovaný a proto je to škodlivější!

12 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 A proto se nevyplatí kouřit normálně, ani pasivně.

13 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Jde o nádobu na kterou je připojeno několik hadiček, kterými se vdechuje kouř. Kouř je však filtrován přes vodu v nádobě a tudíž není tolik nebezpečný. Ale nemyslete si že vodní dýmka je úplně bez rizik.

14 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Ve vodní dýmce se kouří ochucené tabáky především s ovocnými příchutěmi různé síly. Tyto tabáky lze libovolně kombinovat, a tak vytvářet spoustu neobvyklých chutí a vůní. V tabáku do vodních dýmek je stejný obsah nikotinu jako v jiných tabácích, ale díky vodnímu filtrování při kouření zůstává převážná část nikotinu ve vodě, která je ve skleněné nádobě dýmky.

15 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756

16 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756

17 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756

18 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Takže, řekl bych to jednoduše: Pro tuto prezentaci jsme připravili pro žáky naší školy dotazníky Na dotazníku bylo 12 otázek Tady vám pomocí grafů zobrazíme, jak žáci odpověděli na tyto otázky Takovýmito Nováckými grafy budeme sdělovat odpovědi na otázky. Počet žáků, kteří se zúčastnili naší ankety:117 Z ročníků: 4.-9.

19 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zúčastnili se pouze kuřáci

20 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zúčastnili se pouze kuřáci

21 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zúčastnili se pouze kuřáci

22 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zúčastnili se pouze kuřáci

23 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zúčastnili se pouze kuřáci

24 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zúčastnili se pouze kuřáci

25 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zúčastnili se pouze kuřáci

26 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zúčastnili se pouze kuřáci

27 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zúčastnili se i nekuřáci

28 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zúčastnili se pouze kuřáci

29 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zúčastnili se i nekuřáci

30 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Na první stránce jsme vám vybrali pár příběhů lidí, kteří kouří a na druhé straně příběhy od těch, kteří již nekouří. Na chyby prosím neberte ohledy, texty jsme napsali tak, jak byly v dotaznících a opravili pouze některé pravopisné chyby.

31 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Začala jsem kouřit z frajeřiny, abych nebyla sama v partě. A pak mi to začalo chutnat. Zkusila jsem i trávu, ale nic mi to neříká a nechci být feťačka. Jednou jsem si koupila krabičku cigaret a chtěla jsem to zkusit, tak jsem to zkoušela, ale nešlo to, dusila jsem se, pak mi pomohla kámoška a od tý doby kouřím a přestat nechci! Vím, že to kazí zdraví, ale to je moje zdraví a jednou na něco umřít musím! Strana 1-příběhy dosavadních kuřáků Strana 1-příběhy dosavadních kuřáků

32 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Jsem to zkusila, když jsme byli na dovolený, moc mi to nechutnalo!! A navíc to stojí moc peněz, radši si koupím časák!! Navedla mě na to moje kamarádka, ale když jsem to zkusila, začala jsem ze začátku kašlat, ale pak mi to šlo. Druhý den mi z té cigarety bylo špatně, a tak jsem přestala. Kouřila jsem asi jen 2 dny! Bylo to hnusné. PS:Nekuřte cigarety, je to hnusný zlozvyk a ničíte si s tím zdraví. Já jsem to zkusil, jen jsem si natáhnul a od tý doby už nekouřím, protože mi to nechutnalo a zničil by jsem si tím zdravý život. Strana 2-příběhy těch, kteří to jen zkusili Strana 2-příběhy těch, kteří to jen zkusili

33 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Druhá sekce – Alkohol mládí nesluší: Proč lidé pijí alkohol? Víš, kolik stojí alkohol peněz? Alkohol škodí zdraví. Nemoci způsobené pitím alkoholu. Stručně – Jak přestat pít alkohol?

34 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Alkohol odbourává zábrany Navozuje pocit štěstí To ale nejsou výhody!!!!!!!!!!!!!

35 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756

36 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Zkracuje život Větší riziko rakoviny Odbourává zábrany U některých jedinců zvyšuje agresivitu Ničí mozkové buňky Snižuje pozornost

37 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 rakovina jater gynekomastie (zvětšení prsů muže) postižení slinivky břišní vysoký krevní tlak srdeční choroby cévní mozková příhoda poruchy srážení krve rakovina dutiny ústní, jazyka hltanu, hrtanu a jícnu nádory podvýživa nejrůznější nevolnosti záněty žaludeční sliznice impotence poškození nervů

38 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756

39 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 http://www.kurakovaplice.cz/ http://www.koureni.cz/ http://www.alkoholik.cz/

40 David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Název: Alkohol a kouření mládí nesluší Zpracovali: Jan Vejvar a David Valenta Vyučující: Martin Macaš © 2006 Jan Vejvar a David Valenta Konec


Stáhnout ppt "David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Ahoj kuřáci i nekuřáci vítáme vás u prezentace se jménem:"

Podobné prezentace


Reklamy Google