Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nikotinismus Tomáš Spurný 9.Třída.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nikotinismus Tomáš Spurný 9.Třída."— Transkript prezentace:

1 Nikotinismus Tomáš Spurný 9.Třída

2 Co to je? Závislost na nikotinu nebo-li nikotinismus je onemocnění ve formě závislosti na obsahu látek obsažených v tabáku.

3 Jak vzniká závislost ??? Závislost vzniká inhalací (kouřením, především cigaret, cigarill, doutníků, dýmky a šňupáním tabáku, popřípadě kouřením tabákové směsi z konopí). Závislost může být jak fyzická (tělesná), tak psychická (duševní).

4 Co kouření způsobuje ? Kouření způsobuje celou škálu různých rizik a chorob. Následkem kouření vám s větší pravděpodobností hrozí rakovina, ať už plic, rtu, hrtanu, hltanu, jícnu... Další chorobou, které kuřáky více ohrožují, je infarkt a další nemoci spojené se srdcem a celkově s krevním oběhem. Častější jsou i mozkové mrtvice. Zvyšuje se ale i pravděpodobnost očního zákalu. Objevuje se chronický kašel, vykašlávání hlenů... Dokonce je prokázáno, že kouření má i negativní vliv na celkovou psychiku člověka. Zdravotních rizik je celá řada.

5 Pomůcky pro abstinenty:
Jak zlomit závislost na nikotinu??? Neexistuje jednoduchý způsob, jak se zbavit rychle a navždy závislosti na cigaretách . Lze doporučit následující způsoby: Nikotinová náplast Nikotinový nosní sprej Nikotinové žvýkačky Užití antidepresiv Alternativní terapie Další pomůcka může být Elektronická cigereta , ta vám nepomůže kouření se zbavit jen neutralizovat nepříznivé účinky!!!

6 Konec


Stáhnout ppt "Nikotinismus Tomáš Spurný 9.Třída."

Podobné prezentace


Reklamy Google