Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vědět vs. znát Fill in the blanks with the appropriate forms of vědět (to know a fact) or znát (to be familiar with), depending on the context. Vzor: Sestra.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vědět vs. znát Fill in the blanks with the appropriate forms of vědět (to know a fact) or znát (to be familiar with), depending on the context. Vzor: Sestra."— Transkript prezentace:

1 Vědět vs. znát Fill in the blanks with the appropriate forms of vědět (to know a fact) or znát (to be familiar with), depending on the context. Vzor: Sestra ne___, co dělat s časem. Sestra neví, co dělat s časem.

2 Vědět vs. znát 1. (já) Ještě ne___ tvého bratra. Je hezký?

3 Vědět vs. znát 1. Ještě neznám tvého bratra. Je hezký? 2. Ten profesor dobře ___ anglickou literaturu. To je jeho obor.

4 Vědět vs. znát 1.Ještě neznám tvého bratra. Je hezký? 2. Ten profesor dobře zná anglickou literaturu. To je jeho obor. 3. Vlasta hledá muže. Ona ne___, kde je.

5 Vědět vs. znát 1.Ještě neznám tvého bratra. Je hezký? 2. Ten profesor dobře zná anglickou literaturu. To je jeho obor. 3. Vlasta hledá muže. Ona neví, kde je. 4.Já nic ne___ o politice, ale ___, že komunismus je velmi špatný.

6 Vědět vs. znát 4. Já nic nevím o politice, ale vím, že komunismus je velmi špatný. 5. Filipe, ___ hru Čechova “Tři sestry”?

7 Vědět vs. znát 4.Já nic nevím o politice, ale vím, že komunismus je velmi špatný. 5. Filipe, znáš hru Čechova “Tři sestry”? 6. Studenti ještě ne___, co bude na zkoušce.

8 Vědět vs. znát 4.Já nic nevím o politice, ale vím, že komunismus je velmi špatný. 5.Filipe, znáš hru Čechova “Tři sestry”? 6. Studenti ještě nevědí, co bude na zkoušce. 7. Hana ___ Vladimíra, ale ještě ne___ jeho ženu.

9 Vědět vs. znát 7. Hana zná Vladimíra, ale ještě nezná jeho ženu. 8. Rozumím otázce, ale ne___ jak mám odpovědět.

10 Vědět vs. znát 7.Hana zná Vladimíra, ale ještě nezná jeho ženu. 8. Rozumím otázce, ale nevím jak mám odpovědět. 9.—Jaroslave, kolik musím platit za to auto? —Ne___.

11 Vědět vs. znát 9. —Jaroslave, kolik musím platit za to auto? —Nevím. 10. Byli jsme včera v divadle, ale už ne___ jakou hru jsme tam viděli.

12 Vědět vs. znát 9. —Jaroslave, kolik musím platit za to auto? —Nevím. 10. Byli jsme včera v divadle, ale už nevíme jakou hru jsme tam viděli. 11. Moji studenti ještě ne___ píseň “Škoda lásky.”

13 Vědět vs. znát 9. —Jaroslave, kolik musím platit za to auto? —Nevím. 10. Byli jsme včera v divadle, ale už nevíme jakou hru jsme tam viděli. 11. Moji studenti ještě neznají píseň “Škoda lásky.”


Stáhnout ppt "Vědět vs. znát Fill in the blanks with the appropriate forms of vědět (to know a fact) or znát (to be familiar with), depending on the context. Vzor: Sestra."

Podobné prezentace


Reklamy Google