Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Volba povolání pro školní rok 2015/ 2016

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Volba povolání pro školní rok 2015/ 2016"— Transkript prezentace:

1 Volba povolání pro školní rok 2015/ 2016
Mgr. Eva Hubatková ZŠ a MŠ Brno, Elišky Přemyslovny 10

2 Vyplňování a podávání přihlášek
V prvním kole lze podat 2 přihlášky (je nutné vybrat si pozorně termíny zkoušek a zjistit si, zda se škola přihlásila k pilotním zkouškám) V dalších kolech lze podat přihlášek libovolný počet ZÁKLADNÍ ŠKOLA Dá každému žákovi pro první kolo 2 předvyplněné a potvrzené přihlášky - zajistí paní zástupkyně Kottová. Dá žákovi zápisový lístek do RODIČE (zákonní zástupci) doručí vyplněnou přihlášku a všechny potřebné doklady (potvrzení z PPP, diplomy - ověřené kopie a to, co daná SŠ požaduje) na vybranou SŠ, a to nejpozději do

3 Přihlášky letos jsou úplně nové tiskopisy !!!!!!!!
lze je zakoupit v prodejně S.E.V.T. na České 14 (pod prodejnou Wagner) stáhnout si ji ze stránek MŠMT nebo na adrese Cermatu (okaz na webu školy, oddíl VP)

4

5 Jak vyplnit přihlášku ZÁSADY
Obě podávané přihlášky jsou vypsány úplně stejně. 2. Na první místo si vypisujete vámi preferovanou školu. Na tyto přijímací zkoušky půjde žák nejdříve. (Pokud ovšem škola na druhém místě vypisuje pilotní zkoušky a škola na prvním místě je nemá – jde žák nejdříve na pilotní zkoušky.) Na této adrese najdete nejen vzor vyplněné přihlášky, ale můžete si zde přihlášku i stáhnout.

6 Kdy psát termíny zkoušek na přihlášku
1. Termín PILOTNÍCH zkoušek se NEPÍŠE vůbec – je dán jednotně. 2. Škola „své“ vlastní zkoušky nemá – pak se datum také nevypisuje. 3. Škola má kromě pilotních zkoušek i „své“ vlastní zkoušky – je tedy povinna vypsat 2 termíny!!! Z těch si je nutno vybrat tak, aby se termíny zkoušek na vybrané školy nekryly – nebyly v tomtéž dni. Tyto vybrané termíny se NAPÍŠÍ do přihlášky.

7 Termíny Vyplněnou přihlášku na SŠ odevzdá rodič nejpozději (poštou, osobně) Pilotní přijímací zkoušky se konají v termínech 1. kolo přijímacího řízení – Stanovení dalších kol PZ je v kompetenci ředitele SŠ

8 Zápisový lístek Každý uchazeč obdrží jen jeden zápisový lístek ( proti podpisu) Termín pro podání zápisového lístku Pro uplatnění zápisového lístku má uchazeč 10 pracovních dnů ode dne, kdy byl výsledek přijímacího řízení vyhlášen, a to zveřejněním seznamu přijatých uchazečů (novela § 60a odst. 6 školského zákona). Neodevzdá-li žák zápisový lístek v daném termínu, vzdává se práva být přijat na školu a na jeho místo lze přijmout jiného uchazeče. Zápisový lístek může uchazeč uplatnit jen jednou; to neplatí v případě, že uchazeč chce uplatnit zápisový lístek na škole, kde byl přijat na odvolání.

9 Vypisuje ZŠ Vypisuje ZZ

10 Užitečné a použité odkazy
Aktuální informace hledejte na adresách: A samozřejmě školní web


Stáhnout ppt "Volba povolání pro školní rok 2015/ 2016"

Podobné prezentace


Reklamy Google