Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Emoční rovnice Aleše Kaliny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Emoční rovnice Aleše Kaliny"— Transkript prezentace:

1 Emoční rovnice Aleše Kaliny
Martin Tušl Klára Lesse

2 Aleš Kalina (*1965) Autor patentované teorie Emočních rovnic
Objevitel 4 kvadrantů lidského žití Člen top managementu mezinárodních korporací (Microsoft, Telenor ČR, EDS, Sodexho Pass ČR) Objevení a popsání 12 zákonů funkce mozku Autor  knih, CD a DVD osobního růstu Aleš Kalina (*1965)

3 Oblasti působení Koučink při řešení depresí a životní nerovnováhy
Koučink při náročném rozvodu či rozchodu, řešení partnerských krizí Pomoc při výběru životního partnera Kariérový koučink (vedení týmů, motivace a vedení podřízených) Pomoc při zvyšování sebevědomí Pomoc při palčivé žárlivosti a černém svědomí Pomoc při hledání talentových vloh a jejich uplatnění Koučink Top managementu ke zvýšení jejich výkonu a vedení lidí Koučink pro využití maximálního potenciálu

4 Jsem Váš!

5 Základ „Kalinovy teorie“
“…lidský mozek přichází na svět pouze v základním nastavení. Je to podobné jako u systému Windows, který je výrobcem nainstalován na vašem počítači. Mozek pracuje na stejné bázi. Přichází na svět prázdný a postupně doma v rodině vstřebává základní vzory myšlení pomocí pozorování, naslouchání a cítění” (Kalina, 2014, s. 15). “…naše dnešní prožitky nemají vůbec nic společného s touto chvílí, s aktuální přítomností. Základy pro současné vnímání světa totiž leží právě v době, kdy jste o reálném světě ještě neměli ani potuchy, tedy v době, kdy jste byli úplně maličcí” (Kalina, 2014, s. 16).  70 % emočních rovnic se vytváří do 7 let věku.

6 “Rodiče jsou někdy nepoučitelní lokajové
“Rodiče jsou někdy nepoučitelní lokajové. Snaží se nám předávat životně potřebné věci, ale nevědomky nám do nich přimíchávají jedy. Ty pak mají vliv na veškeré naše počínání až do konce života” (Kalina, 2014, s. 16). „Nejsilněji se zapisují emoce spojené s osobou našich vychovatelů, kterým mozek vždy přisuzuje hodnotu ANO, aniž by o jejich pravdivosti přemýšlel. Na mnohé zápisy si nepamatujeme, ale přesto s nimi mozek pracuje. Jsou uloženy v podvědomé paměti, mimo dosah vědomí“ (Kalina, 2014, s. 17).

7 Emoční rovnice Metoda emoční rovnice pomáhá lidem změnit jejich život ve čtyřech hlavních oblastech, „kvadrantech“: Práce Vztahy Zdraví Peníze

8 Emoční rovnice Emoční rovnice je zápis uložený v mozku s hodnotou pravdy, který popisuje určitý druh chování působící tutéž hladinu emočního prožitku jako při jejím vzniku. Hodnotí se na škále 0- 10 Emoční rovnice se ukládají nejprve do vědomé a následně do podvědomé části. O některých víme stále a jiné musíme objevovat. „Každý mě okrade“ „Jsem tlustý a ošklivý“ „Bez práce nejsou koláče“

9 Aleš a jeho tým certifikovaných koučů
1. Nejsme terapeuti, kteří se svými klienty tráví roky. Naše práce je o aktivní a intenzivní spolupráci s klientem. 2. Pracujeme s vámi ve 4 oblastech vašeho života. Všechny těžkosti se dají zařadit do životních oblastí: Práce, Vztahy, Zdraví, Peníze. 3. Stanovujete s námi svojí křivku života. Jedním z cílů koučinku je „zvednout křivku života nad 7,5“ 4. Pracujeme s emočními rovnicemi.  5. Zatím jsme pomohli každému. Stačí jen zaplatit 10000,-/hodinu a máš co chceš!

10 Kalinovy weby www.ales-kalina.cz (2014) www.maprace.cz (2010)
(2013) “Privátní pomoc při palčivých depresích” (2008) (2009) 7 metod pro rozpoznání životního partnera  (2009) “7 kroků k získání bohatství”  18 základních principů výchovy děti  (2010) Aleš Kalina – emoční rovnice Mark Dzirasa – patří k elitě úspěšných obchodníků a je mentor a lídr duchovního rozvoje na Československé scéně Robert Breadon – Master praktikant metody NLP.

11 Emoční rovnice Lenky Černé
„Emoční rovnice jsou unikátní metodou, která pomáhá lidem se cítit dobře a prožívat svůj život podle svých představ.“  „Autorkou této metody je Lenka Černá, přední český kouč a konzultant. Pro práci s Emočními rovnicemi má ochrannou známku a certifikuje pro práci s ní své vlastní kouče.“

12 Aleš o Lence Aleš Kalina, kouč a hlavní školitel LIFE CLINIC Prague
“S Lenkou Černou pracuji jako kolega již šestým rokem a mohu se na ni jako na člověka i kouče vždy spolehnout. Je odborníkem, který rozumí nejen oblasti vztahového a profesního koučinku, ale také oblasti hubnutí, zdravé stravy a změny životního stylu. Její nové CD Hubněte s hlavou je přesně to, co na trhu s hubnutím a dietami scházelo. Všechno totiž začíná právě tam a pokud budete následovat alespoň jednu radu z jejího CD, můžete si změnit nejen vaše tělo, ale i celý život.”

13 Možné inspirace John Locke – tabula rasa
Kognitivní psychologie – mozek jako počítač, který zpracovává informace. Psychoanalýza – emoční rovnice se nacházejí v „podvědomí“. Behaviorismus – učením (emočních rovnic) dokážeme vše Microsoft? 

14 Velmi povedené logo, Aleši!

15 Zhodnocení metod Nevědeckost, metoda je podložena údajnými výzkumy, jejichž výsledky nikdy nikdo neviděl. „Pomůžeme komukoli s čímkoli“ – dává lidem falešnou naději. Zásadní význam přikládá dětství a výchově. Za současní neúspěchy viní rodiče, zbavuje jednotlivce odpovědnosti. Nejasné fungování metody - pracování s rovnicemi, způsob jejich „vymazávání“ a „otáčení“. Založeno spíše na autosugesci a pocitu dobře utracených peněz. Etické problémy Kalinova „koučování“, nebo spíše businessu.

16 Možné efekty Pozitivní Hawthornský efekt Placebo efekt
Pocit „dobře utracených peněz“ Negativní Často pouze přechodné zlepšení situace – postupné vystřízlivění a návrat problému. Utrácení peněz za pohádky, na úkor odborných intervencí, které by klientovi mohly pomoci. Možné poškození klienta. Pomáhající profese by neměl být v prvé řadě business! ŘEKNI ALEŠOVI NE!

17 Fronta na Aleše


Stáhnout ppt "Emoční rovnice Aleše Kaliny"

Podobné prezentace


Reklamy Google