Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

(CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM…nový projekt…aktuální téma…) CO PŘINÁŠÍ PRAVIDELNÉ ČTENÍ DÍTĚTI? vytváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem podílí se na emočním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "(CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM…nový projekt…aktuální téma…) CO PŘINÁŠÍ PRAVIDELNÉ ČTENÍ DÍTĚTI? vytváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem podílí se na emočním."— Transkript prezentace:

1 (CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM…nový projekt…aktuální téma…) CO PŘINÁŠÍ PRAVIDELNÉ ČTENÍ DÍTĚTI? vytváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem podílí se na emočním rozvoji dítěte učí morálním hodnotám, napomáhá při výchově rozvíjí jazyk, paměť a představivost, učí myšlení formuje čtecí návyky a podporuje získávání vědomostí po celý život rozšiřuje znalosti, zlepšuje soustředění, usnadňuje učení je tou nejlepší investicí do úspěšné budoucnosti dítěte.

2 Každodenní čtení dítěti pro radost je: nejúčinnější metodou výchovy čtenáře - člověka člověka - samostatně uvažujícího, s rozsáhlými vědomostmi, které je sám schopen dále rozšiřovat. člověka - kulturního, jenž postupuje eticky člověka - s představivostí, který si v životě umí poradit rozumem, nikoli silou

3 Pravidelné čtení dětem…? Pravidelné čtení dětí…? je dnes důležitější než kdy dříve, protože :….(pokus se zapsat alespoň tři argumenty tohoto tvrzení) ………………………………………………….....................………………………………………… ……………………………………………………

4 SHRNUTÍ Množství informací lavinovitě narůstá. Kdo nečte, nebude stačit změnám současného života. Čtení chrání děti před závislostí na televizi a počítačích. Čtení je dobrou alternativou falešných hodnot masové kultury. Návyky, postoje a žebříček hodnot se utvářejí již v dětství.

5 Kontakt s živým slovem vytlačila televize, jejímž nástrojem není jazyk, ale obraz. Výsledkem je čím dál horší znalost jazyka, přičemž ten je nástrojem myšlení - a to i matematického! Láska ke knize by měla být rozvíjena již v dětství, a to pravidelným hlasitým předčítáním.

6


Stáhnout ppt "(CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM…nový projekt…aktuální téma…) CO PŘINÁŠÍ PRAVIDELNÉ ČTENÍ DÍTĚTI? vytváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem podílí se na emočním."

Podobné prezentace


Reklamy Google