Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ"— Transkript prezentace:

1 Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ

2 Obsah Informace o projektu Cíle projektu
Portál Moje praxe jako základní nástroj Profil studenta Profil partnerské firmy Význam projektu pro studenta Jak se začlenit do projektu Závěr Kontakty

3 Informace o projektu Projekt Inovace a podpora praxí VŠPJ
Je financován z projektu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Partnery jsou: Kraj Vysočina Krajská hospodářská komora Statutární město Jihlava Úřad práce Jihlava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

4 Informace o projektu Projekt Inovace a podpora praxí VŠPJ přináší větší přehlednost a více šancí pro studenty. Zásadní inovací je změna obsahu teoretické výuky i obsahu praxí podle potřeb trhu práce, důsledkem bude zvýšení flexibility, kreativity a adaptability absolventů VŠPJ.

5 Cíle projektu Být hlavním místem pro veškeré údaje o kontaktech týkajících se praxí studentů a poptávek firem. Propojit zpracování bakalářské práce s praxí studentů a jejich budoucím uplatněním na trhu práce. Být hlavním přehledným informačním místem pro studenta ohledně praxí a bakalářské práce Inovovat teoretickou výuku na základě poznatků z praxí a požadavků na trhu práce. Digitalizace dosavadních papírových agend a zajištění větší flexibility procesu praxí.

6 Portál MojePraxe.cz jako základní nástroj
Hlavním nástrojem projektu je portál MojePraxe.cz Umožňuje studentům vytvářet vlastní profesní profily ke kterým budou mít přístup partnerské firmy. Zároveň studenti uvidí aktuální nabídku praxí od těchto firem a mohou na ní reagovat. Všechny nové nabídky a aktualizace profilů se zobrazí přímo na hlavní stránce portálu. Propojení s Facebookem VŠPJ vám umožní vaše nové zkušenosti sdílet s ostatními.

7 MojePraxe.cz

8 Profil student Váš profil jeho provedení a pravidelné aktualizace, jsou klíčové pro to, aby si vás všimly firmy a ti, kteří hledají talenty. Profil by měl proto růst s vámi a zobrazovat vaše nové dovednosti absolvované praxe a kurzy.

9 Profil studenta 1.fáze

10 Profil studenta – 2.fáze

11 Profil partnerské firmy
Každá partnerská firma portálu má právo nahlížet do profilů studentů Využívat tyto informace pro výběr studentů na praxe a brigády. Pracovat s profily v rámci Talent a HR managementu. Publikovat své aktuální nabídky. Aktualizovat svůj profil.

12 Ukázka profilu firmy 1.fáze

13 Ukázka profilu firmy-2.fáze

14 Význam projektu pro studenta
Získání dobrého přehledu o trhu práce v regionu. Možnost navázání dlouhodobého partnerství s budoucím zaměstnavatelem. Možnost vybrat si téma bakalářské práce ideální pro budoucí povolání . Propojit své studium a praxi s budoucí profesní kariérou.

15 Jak se začlenit do projektu
Navštivte Proveďte registraci dle pokynů Založte si svůj profil Sledujte dění na portálu Aktualizujte svůj profil Vaše aktualizace se vždy zobrazí na hlavní stránce

16 Jak se začlenit do projektu
Na adrese do 12/2012 zde bude umístěna dočasná mikrostránka projektu s možností registrace a dalšími informacemi pro studenty.

17 Informační mikrostránka

18 Informační video

19 Závěr Portál MojePraxe.cz je tu pro vás.
Je to služba se všemi 5P pro studenta: PŘEHLED – získáte přehled o klíčových firmách v celém regionu. PRAXE - Vaše praxe dostane smysl pro Vaše studium. PRÁCE – Snadno najdete vhodné téma své „bakalářky“. PREZENTACE – Váš profesní profil poroste s Vámi. POZICE – Cíleně pracujete na svém budoucím uplatnění. Portál Moje praxe spojuje: Vaše studium - Vaší praxí – Vaší bakalářskou práci – Vaší budoucí pozici.

20 Kontakty Portál praxí/mikrostránka: www.mojepraxe.cz kontakt:

21 Děkujeme za pozornost ODPOVĚDI OTÁZKY


Stáhnout ppt "Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ"

Podobné prezentace


Reklamy Google