Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Životní prostředí klady vs. zápory.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Životní prostředí klady vs. zápory."— Transkript prezentace:

1 Životní prostředí klady vs. zápory

2 Něco o této prezentaci…
Na světě existují dvě skupiny lidí. Lidé, kteří přírodu chrání a lidé, kteří jí škodí. Proto jsme se rozhodli, že v této prezentaci uvidíte nejen čisté a znečištěné okolí, ale také přirovnání ke člověku samotnému. Touto prezentací Vás bude provázet jeden zástupce z každé skupiny lidí.

3 Odpad Určitě jste si někdy všimli, když jdete do práce, školy nebo prostě jen tak přírodou, že v okolí je něco, co tam nepatří. A TO je odpad. A pro krajinu to znamená totéž jako pro nás lidi, když se přejídáme nezdravými výrobky.

4 Sami vidíte, že to nevypadá moc přitažlivě.

5 A tady vidíte, jak by to mělo vypadat!

6 Znečišťování vodních toků
Určitě jste měli někdy chuť se vykoupat v křišťálově čistém potůčku nebo řece. Avšak v našem okolí by se podobný vodní tok jen těžce hledal. Mnoho rodin má u svého domu bazén nebo veřejné koupaliště ve svém okolí. Ale i tak bychom se měli starat o čistotu našich vod.

7 Zde si udělejte obrázek o tom, co se z naším tělem děje, když pijeme alkohol a podobné nezdravé tekutiny. Je to stejné jako na obrázku dole.

8 Pramenitá voda čistí organismus a čistá řeka čistí přírodu.

9 Výfukové plyny a emise. Samozřejmě, že na znečištění našeho ovzduší mají značný vliv výfukové plyny. A nejen to. Taky to kazí celkový dojem z přírody, když vidíme na silnici velké množství aut a kamionů.

10

11 Hluk Pokud někdo z Vás bydlí u silnice nebo železnice, určitě ví, jaký rámus dělají projíždějící auta a vlaky. Bohužel každé auto nemá katalyzátor a tak mnohdy nejen při nízkém tlaku cítíme zápach a nad naším městem se nese smog.

12

13 Doufáme, že jste si z prezentace vzali nějaké ponaučení, a snad si i uvědomujete, že odpadky patří do popelnic, čistá voda do řek, hluk mimo město a smog… poslat do „pryč“ ! Děkujeme za pozornost …

14 Na této prezentaci spolupracovali…
Žáci 9.B Masarykovy ZŠ Návsí: Martina Konderlová Michal Královič David Sikora dozor - p.uč. 100pa


Stáhnout ppt "Životní prostředí klady vs. zápory."

Podobné prezentace


Reklamy Google