Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Věříme, že aktivním přístupem každého jednotlivce lze vytvořit spravedlivější lidskou společnost. Uvědomujeme si, že skutečná a smysluplná síla není v.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Věříme, že aktivním přístupem každého jednotlivce lze vytvořit spravedlivější lidskou společnost. Uvědomujeme si, že skutečná a smysluplná síla není v."— Transkript prezentace:

1

2 Věříme, že aktivním přístupem každého jednotlivce lze vytvořit spravedlivější lidskou společnost. Uvědomujeme si, že skutečná a smysluplná síla není v institucích, ve státě, ve stranách nebo v penězích, ale v lidech samotných.

3 Pouhých 300,- Kč umožní 30ti dětem se jeden den najíst. Víme, že zachránit potřebuje celá Afrika a existuje spousta organizací, které Vás žádají o pomoc, nicméně zde se jedná o konkrétní místo a konkrétní děti! Dětský domov Nanyuki v Keni poznáte z našeho dokumentu, ve kterém Vám ukážeme, komu Vaše malé nebo velké přispění pomůže. Tento projekt dává dětem mnohem větší naději do budoucnosti a zároveň probouzí lidskou důstojnost a důvěru ve vlastní schopnosti.

4 Dětský domov Nanyuki vznikl z iniciativy ředitelky Hellen Gathogo a několika místních lidí. Začal fungovat v roce 2004 v jedné z plechových chatrčí místního slumu. Počet dětí v dětském domově se velice rychle rozrostl a dnes ho obývá 220 dětí ve věku od jednoho roku do 17 let. Většina dětí ztratila díky nemoci AIDS rodiče a mnozí z chovanců tohoto domova jsou HIV pozitivní. V dětském domově získávají základní vzdělání a ochranu před zneužíváním a utrpením na ulici.

5 Tyto skutečnosti jsou zachyceny na autentickém celovečerním dokumentu s názvem Expedice Afrika. Tento dokument bude uveden na filmovém festivalu v Karlových Varech. Část dokumentu je vystavena na: http://www.youtube.com/watch?v=2YYaN3pDObY http://www.youtube.com/watch?v=2YYaN3pDObY Tvůrce tohoto dokumentu je Jiří Pergl. Narozen v Berouně roku 1973. V posledních 8 letech procestoval s kamarádem Danielem Ručkalem desítky zemí světa. Natočil a nafotil o nich dokumenty, které na mnoho lidí citově zapůsobily. Jeho cesty nevedou přes turistické značky, ale právě mimo ně. Například Colombia přes cesty FARC, Cambodia mezi Khmery, Střední Vietnam mezi chudobu, China na cestách vlakem, z posledních Kenya mezi lidé žijící ve SLUMECH, což je někdy nebezpečné i pro místní, natož pro bělocha a spousta dalších. Jeho slova jsou převzata od Dannie Ackermanové – Nemůžeme dojít na konec svého života a zjistit, že jsme žili jen jeho délku. Je třeba žít také jeho šířku a hloubku. Diane Ackerman

6 Touto cestou bychom Vás chtěli požádat o podporu charitativního projektu dětského domova Nanyuki. Veškeré získané finanční dary budou převedeny přímo na účet dětského domova a budou použity v celé své výši na zlepšení životních podmínek chovanců Nanyuki, konkrétně na výstavbu vodních nádrží, nákup potřebných léků, ošacení atd.

7 Pro všechny partnery a dárce tohoto projektu je připraven slavnostní večer. 25.5.2009 v prostorech Hotelu Marriott (doplnit adresu). V rámci večera vystoupí: Během večera bude ředitelce dětského domova Hellen Gathogo slavnostně předán šek s vybranou částkou. Cílem tohoto večera je poděkovat všem zúčastněným za podporu a v neposlední řadě všechny seznámit s dosavadními výsledky projektu. Dalším velice podstatným cílem večera je představit projekt novým potencionálním dárcům, médiím a následně i veřejnosti.

8 Tento projekt již podpořili: ASFALT Beroun www.asfalt.czwww.asfalt.cz

9


Stáhnout ppt "Věříme, že aktivním přístupem každého jednotlivce lze vytvořit spravedlivější lidskou společnost. Uvědomujeme si, že skutečná a smysluplná síla není v."

Podobné prezentace


Reklamy Google