Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Algoritmus použití AED

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Algoritmus použití AED"— Transkript prezentace:

1 Algoritmus použití AED
Nereaguje Zavolej o pomoc otevři dýchací cesty, nedýchá normálně pošli pro AED, zavolej 155 nebo 112 KPR (resuscitace) v poměru K/D 30 : 2 do připojení AED AED zhodnotí srdeční rytmus Výboj doporučen Výboj nedoporučen 1 výboj ( J bifasický, 300J monofasický) Pokračuj 2 min v KPR (resuscitaci) poměr 30 : 2 Pokračuj 2 min v KPR (resuscitaci) poměr 30 : 2 stále pokračuj v KPR (resuscitaci) do vyčerpání, obnovení normálního dýchání nebo příjezdu ZZS

2 Nereaguje - oběť je v bezvědomí
Otočíme postiženou osobu na záda uchopíme v oblasti ramen a hlasitě oslovíme .Nebude-li postižená o. odpovídat jedná se o bezvědomí. Otevření dýchacích cest Rukou na čele postižené osoby a 2 prsty nadzvedneme bradu a tím uvolníme dýchací cesty. Dutinu ústní nečistíme. Kontrola normálního dýchání Ucho přiložíme nad ústa postižené osoby, očima sledujeme zda dochází ke zvedání hrudníku a pociťujeme vydechovaný vzduch na tváři.

3 Místo stlačení hrudníku (komprese)
Nyní je určen ve středu hrudníku na prsní kosti, ruce máme s propletenými prsty, prsty se nedotýkají žeber, paže natažené v loktech, osa pohybů je náš kyčelní kloub. Poměr kompresí a umělých vdechů 30 : 2 Stlačení hrudníku provádíme za sebou 30x (rychlost stlačení je asi 100x za minutu) a poté ucpeme nos 2 prsty a provedeme 2 umělé vdechy, 1 vdech má trvání asi 1 sekundu. Pokračujeme do příjezdu odborné zdravotnické pomoci nebo vlastního vyčerpání nebo obnovení normálního dýchání postižené osoby.


Stáhnout ppt "Algoritmus použití AED"

Podobné prezentace


Reklamy Google