Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tutoriál AtoZ – Tvorba poznámek

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tutoriál AtoZ – Tvorba poznámek"— Transkript prezentace:

1 Tutoriál AtoZ – Tvorba poznámek http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Vítejte v tutoriálu k administrativnímu rozhraní AtoZ / LinkSource. Tento je zaměřený na tvorbu a editaci poznámek ke kolekcím a titulům namapovaným pro přístup ve Vaší instituci. Poznámky jsou často používané, aby byl uživatel informován o specifikách přístupu ke konkrétnímu zdroji. Sekce editace poznámek je přístupná skrze menu v horní části okna.

3 K vytvoření poznámky klikněte na tlačítko Create Note... V levém horním rohu okna.

4 V nově otevřeném okně pak lze vyplnit název a text poznámky, způsob zobrazování, případně také ikonu, kterou ji lze doplnit. Poznámku lze také vytvořit formou obrázku či ikony bez textu.

5 Podle názvu poznámky (Note Label) lze pak jednoduše poznámku mezi ostatními dohledat. Obsah pole Note Text je pak samotnou poznámkou, která se zobrazí koncovému uživateli. Tlačítko Upload Icon... Vám možní nahrát na server vlastní ikonu, zatímco přes A-to-Z Hosted Icons... lze využít některou ze systémových ikon. Po nastavení poznámky potvrďte tlačítkem Save.

6 Poznámka byla vytvořena. Editovat ji můžete přes odkaz ve sloupci Edit. Nyní již postačí jen připojit poznámku k aktuálně dostupnému zdroji. Poznámky lze připojovat přes Collection Editor. Ten je odkázán buď ve vrchním menu a nebo přes odkaz Assign Notes... zobrazující se pod poslední poznámkou.

7 V levé části Collection Editoru lze procházet jednotlivé vydavatele/balíky. V pravé části okna se pak zobrazí seznam obsažených titulů. Tituly a balíky lze také dohledávat podle názvu nebo identifikátoru ISBN/ISSN (viz levý horní roh okna).

8 Po volbě konkrétního titulu či balíku se otevře okno s podrobnějšími informacemi. V jeho spodní části je sekce Notes, pomocí které lze připojit vytvořenou poznámku. Poznámka: Připojujete-li poznámku na úrovni vydavatelského balíku, bude se zvolená poznámka zobrazovat pro všechny tituly daného balíku.

9 Pro více informací navštivte EBSCO Support Site http://support.ebsco.com


Stáhnout ppt "Tutoriál AtoZ – Tvorba poznámek"

Podobné prezentace


Reklamy Google