Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

5.DÍL.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "5.DÍL."— Transkript prezentace:

1 5.DÍL

2 Obsah Seriály: Šílený písničky 1\3 U nás ve stáji 1\6 Abeceda plemen
Ze života krav Koně Zaměřeno na….velbloudi Články Kurz kreslení Cheaty The Sims 2 Ankety Co se jinam nevešlo Seriály: Šílený písničky 1\3 U nás ve stáji 1\6

3 Abeceda plemen – Buloňský kůň
Buloňský kůň patří k nejušlechtilejším chladnokrevníkům, protože po řadu století byl zušlechťován orientální krví. Je to kůň všestranný, velmi silný, ale s kvalitními chody a proto použitelný i jako těžký jezdecký kůň. Vedle výborné povahy se uplatňuje i jeho pěkný exteriér, zejména ušlechtilá hlava. Díky svým kvalitám se tento kůň může uplatnit i v současnoti jako výborná základna pro chov sportovních koní.

4 Buloňský kůň

5 Ze života krav Dnes si zazpíváme kraví píseň – Krávy, krávy – příště se naučíme trsat do rytmu a budem cool [kůl]!! Takže na další straně text. Komu by kraví píseň “Krávy, krávy” nešla, může si vyhledat na jak jí zpívá Zdeněk Svěrák a zkoušet podle toho karaoke.

6 Krávy, krávy Krávy, krávy, jak si vlastně povídáte,
Krávy, krávy, jakou máte řeč? Bu bů, bu bu bů, bu bu bu, bu bů, Bu bů, bu bu bů, bu bu bu, bu bu bů, bu bu bu!

7 Koně Dnes jsem tuto rubriku pojala trochu nevšedně (což ostatně udělám minimálně ještě jednou ) – budeme se bavit o historickém koni, který viděl hrozně krveprolití v Tróji. Každý určitě už ví, že to je Trojský kůň. Příčina války: Když trojský princ Paris unesl krásnou Helenu (manželku spartského krále Meneála a odmítl vyjednávat o navrácení její i královské pokladnice, shromáždili Řekové pod vedením mykénského krále Agamemnona obrovské vojsko. Po celých devět let obléhali Tróju avšak Trója statečně odolávala.

8 Trójský kůň Desátý rok V desátém roce byli již válečníci unaveni, dokonce se hovořilo o návratu do Řecka. Nespokojení bojovníci však navrhovali, aby se válka rozhodla mezi dvěma hlavními aktéry – Meneálosem a Parisem. Válka se však stejně nerozhodla Oddyseus tedy navrhl, aby Trójany porazili lstí. Navrhl stavbu obrovského dřevěného koně, do kterého by se ukryli bojovníci. Koně by potom už jen dostali za hradby Tróji a bylo by vyhráno. Připomínka: Za autora nápadu bývá považován věštec Kalchás a věštec Prylis (jemu vnukla myšlenku prý Pallas Athéna). Takže je pravděpodobné, že hrdina Oddyseus si všechny zásluhy přivlastnil. Koho obsah dnešní rubriky Koně aspoň trošku zaujal, tak mu doporučuju, aby si přečetl v knížce Staré řecké báje a pověsti od Eduarda Petišky, kapitolu Trójská válka.

9 Trójský kůň - galerie

10 Zaměřeno na….sloni Slon je největší žijící suchozemský savec. Při narození váží okolo 100 kg. Samice slona je březí cca 20 – 22 měsíců, což je nejdelší doba březosti u suchozemského zvířete. Slon se dožívá 60 – 70 let. Největšího slona zastřelili v Angole v roce 1974, vážil kg. Sloni jsou v součastnosti přísně chráněný druh po celém světě.

11 Sloni - galerie

12 Články Kůň v lese

13 Kůň v lese Byl kdysy kravín, kde měli i dva koně. Jelikož jeden z nich byl A1/1 zkusili s ním dostihy a zjistilo se,ž e je velmi nadějný a dokonce vyhrál i dva dostihy, zapsali jej tedy na dostih který se běžel v Mostě. Jen pár týdnů před dostihem byl kůň i jeho jezdec ve skvělé formě a šli na poslední trénink do lesů (vlastní tréninkovou dráhu neměli), jenže se od rána nevraceli a lidé je šli hledat. Prošli jejich obvyklou trasu a nikde je nenašli, až po nějaké době je našel jakýsi farmář. Jelikož se v okolí města Teplá těžilo stříbro jsou v okolí i staré doly.

14 Kůň v lese 2 Kůň se propadl do dolu a zlomil si vaz, při pádu však zavalil i jezdce kterého pod sebou rozdrtil. Nikdo prý neví proč se rozhodli ject jinudy, ale od té doby se prý v lese projíždí kůň a jeho jezdec, tedy duchové. Mě se příběh líbil, jelikož mám koně ráda a zepsala jsem se na trasu kudy jezdili. Tu trasu znám, jezdívám po ní na kole jelikož na ní je minimum kořenů a krásné okolí.

15 Kůň v lese 3 Pár dní po tom, co jsem spala u kamarádky, jsem se brzo ráno vydala touto trasou, touhle dobou je tam vždycky krásně tentokrát tam mezi stromy prostupovaly paprsky světla. Najednou jsem uslyšela zaržání a pravidelné odfrkování běžícího koně a pak dokonce dusot kopyt. Duchové jsou prý staré středověké postavy na hradech, ale kdo by si myslel, že lesem cválají kůň a jeho jezdec, kteří nidky nemohli odject svůj dostih, který měl rozhodnout o budocnosti koně.

16 Kurz kreslení Dneska budem kreslit veselou a pěkně vypasenou rybičku.
PS: Na webovkách je anketa, co byste nejradši kreslili příště. Na výběr bude z různých zvířatek.

17

18

19

20

21

22

23

24 A výsledek…

25 Cheaty The Sims 2 Cheatovací okno se otevře kdekoli, když zmáčknete Shift + Ctrl + C (bez těch plusů) Druhý cheat MotiveDecay on \ off Motivaci uzamkne (off), nebo odemkne (on). Je to podle mě druhý nejlepší cheat, protože minule jsme se naučili motivaci maximalizovat, a díky tomu si jí uzamkneme maximalizovanou (napíšete MotiveDecay off ). Nebudete muset dělat vůbec nic!! Jenom dovednosti a zábavu.

26 Ankety Opět nová rubrika… Tentokrát se budu ptát ufonkářů na různé věci. Dnes to bude, jestli jezdí na koni. Ano – 7 hlasů (2 z hlasujících mají dokonce doma) Ne – 0 hlasů Ptala jsem se v Tržišti – SMS kredit, když se dohlasovalo, strhla se pořádná diskuze, kdo má a nemá vlastního koníka 

27 Co se jinam nevešlo Interwiew se Zuzulí Nová loga k&u

28 Interwiew se Zuzulí No, tak jisté to ještě není. Před 2 hodinami jsem psala Zuzuli, jestli neudělá do k&u kratičký rozhovor. Uvidíme!! Ale každopádně už se moc těším.

29 Nová loga k&u Černobílé logo mi přišlo trochu staromódní. Na následujích stránkách uvidíte nějaká loga, TY SI DOBŘE PROHLÍDNĚTE, protože na webovkách ( ) bude anketa. Dneska bude ještě staré logo. Uzávěrka do soutěže pro nová loga je 31.srpna. V dalším už školním čísle k&u bude nové logo a titulka.

30 Logo 1

31 Logo 2

32 Logo 3

33 Logo 4

34 Logo 5

35 Logo 6

36 Šílený písničky 1\3 Nedávno jsem vám psala o skupině Vltava. A jestli jste četli pozorně, určitě si jí pamatujete. První ze seriálu šílených písniček bude jistě „Kapitán pejsek“ PS pro klokanku: Jestli nechceš infarkt, tak následují stránky přeskoč!! V každém díle seriálu bude karaoke a odkaz na youtube. Přeju hodně štěstí 

37 Kapitán pejsek Dneska je kapitán pejsek… Slyší na jméno Riga!
Přeje si abys byl vesel, přeje si abys mu tykal! Na přídi přídí jelen. K zádi je otočen záhy! Oči má ze skla a želé, to on tě tu bude bavit! Když tato lodička, chvíli tě poveze, když zavřeš očička a jenom pojedeš. Když tato lodička, chvíli tě poveze, když zavřeš vočíčka… Loďka se jmenuje Děvín. Je na ní kapitán pejsek! A krom toho co se neví, přeje si aby si byl vesel! Když tato lodička, chvíli tě poveze, když zavřeš očička a jenom pojedeš.

38 Kapitán pejsek 2 Když tato lodička chvíli tě poveze, když zavřeš očička a jenom pojedeš. Odkaz na Youtube

39 U nás ve stáji 1\6 Ano, u „nás“ ve stáji je to super. Není to teda úplně u nás, protože já tam nechodím, byla jsem se tam jenom dvakrát podívat. Ale pokaždé to bylo na celý den a užila jsem si tam srandu i práci. Dneska vám napíšu žebříček.

40 Žebříček koníků 1. Vilík (prostě nej, první čištění)
2. Kája (krasavec, první obejmutí koně kolem krku) 3. Láďa (první nasazená a sundaná ohlávka – to bylo práce!  )

41 Poslední stránka Tato stránka je poslední z tohoto čísla. Na co se můžete těšit v dalším čísle samozřejmě neprozradím!! A nezapomínejte: Buďte COOL Čtěte K&U Pečte na učení Mějte rádi koně Choďte ufo Nezlobte adminy

42


Stáhnout ppt "5.DÍL."

Podobné prezentace


Reklamy Google