Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Komunální volby v Praze Markéta Reedová & šest lídrů kandidátek.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Komunální volby v Praze Markéta Reedová & šest lídrů kandidátek."— Transkript prezentace:

1 Komunální volby v Praze Markéta Reedová & šest lídrů kandidátek

2 Kampaň VV začíná 4. září  Císařská louka, sobota, celé odpoledne  Kampaň bude kontaktní – video, akce, vysvětlování  Vyzvala jsem Zdeňka Tůmu k veřejným debatám  Náklady kampaně jsou navrženy do 15 mil. Kč  Nebudeme používat negativní kampaň  Základním leitmotivem je heslo: JDE TO LÉPE!  Budeme ovšem ukazovat na to, co nefunguje správně  Každá část programu má své garanty, politické i odborné

3 Podstata navrhovaných opatření  Inteligentní, přesně cílené investice namísto slibů, které nemají reálný základ a nejsou na ně peníze  Každý projekt musí splňovat tři základní principy:  Hospodárnost a ekonomická udržitelnost  Šetrnost k životnímu prostředí (EIA)  A především: musí být k užitku Pražanů (princip QIA)  V prvním roce se chceme zaměřit na úspory, které jsou podle nás kolem 10 procent pražského rozpočtu  O boji proti korupci jen nemluvíme – už jsme dokázali, že víme, jak ji omezit (zakázky na webu, portál, mapa, ceněná strategie)

4 1. Praha má být vstřícná k lidem  Praha musí být městem pro život, kde nejen pracujeme, ale trávíme i svůj volný čas. - Nedopustíme likvidaci parků a odpočinkových zón.  Parky budou mít své správce, dočkají se revitalizace  Vytvoříme grantový systém pro zachování zeleně ve městě  Rozšíříme pěší zóny v centru města  Podpoříme ekologicky šetrnou veřejnou dopravu  Kdo chce v Praze stavět velké projekty, musí investovat i do infrastruktury  Podpoříme výstavbu volnočasových zón, cyklostezky chceme propojit a pro kola využít i jízdní pruhy na současných silnicích  Garantem: Jan Hrdina, lídr čtvrtého volebního obvodu

5 2. Praha musí být také sociální  Město má pomáhat potřebným a vážit si seniorů. Nesmí tolerovat nepřípustné chování. Zneužívání pomoci je třeba tvrdě trestat.  Prioritou je umožnit seniorům, aby zůstali ve svém přirozeném prostředí  Podpoříme výstavbu zařízení poskytujících gerontologickou péči  Zajistíme bezbariérový vstup do metra a zvýšíme přístupnost zastávek tram  Budeme investovat do kvality chodníků  Systémem grantů podpoříme neziskový sektor, který pomáhá předcházet sociálně-patologickým jevům  Připravíme program zmírňující dopady deregulace nájemného – po vzoru severských zemích budeme aktivně pomáhat ohroženým lidem  Garance: Jana Pařízková (1. obvod), Markéta Petrová (6. obvod)

6 3. Praha - objezdná, ne průjezdná  Dodělejme vnitřní okruh a investujme do veřejné dopravy. Centrum města má být především pro chodce, nikoliv pro auta.  Budeme aktivně prosazovat dostavbu vnějšího okruhu (objezd Prahy)  Dostavba vnitřního okruhu je nezbytná, ale požadujeme posouzení kvality a bezpečnosti výstavby, zadáme audit nákladů stavby  Zabráníme zničení Masarykova nádraží, podporujeme změny kolem něho  Podpoříme dostavbu metra (trasy A) pouze do Motola, trasa D je priorita, ale je otázka, zda-li bude dostatek peněz  Změníme systém parkovacích zón  Podpoříme výstavbu dalších parkovišť P + R  Garanti: Dalibor Sadovský (obvod 7) a Pavel Dobeš (obvod 5)

7 4. Praha bezpečná 24 hodin denně  Pražští policisté nás mají chránit celý den v ulicích. Nechceme herny a veřejné domy, neboť podporují kriminalitu.  Zasadíme se o zřízení metropolitní policie  Budeme podporovat změnu systému odměňování strážníků – navýšení jejich počtu je zbytečné  Zrušíme současnou praxi, kdy jsou vozidla odtahována i v situaci, kdy nejsou překážkou silničního provozu  Výrazně se budeme snažit omezit počet heren a veřejných domů ve městě, a to jakoukoliv formou  Zadáme analýzu efektivity kamerového systému při stíhání zločinců  Garance: Dalibor Sadovský (7. obvod)

8 5. Praha kulturní a podpora turistiky  Praha si zaslouží moderní umění, vyplatí se ho podporovat. Stejně tak je nezbytné chránit památky a podpořit cestovní ruch.  Chceme průhledný, férový grantový systém, který bude umělcům garantovat dlouhodobou předvídatelnost  Vytvoříme Mapu ohrožených památek, prověříme opravu Karlova mostu  Část výnosů z ubytovacích zařízení se musí vracet do podpory turistiky  Podpoříme kongresovou turistiku – balíčky výhodných vstupenek, možností využití reprezentativních prostor pražské radnice a propagací  Praha musí mít novou koncepci výstavnictví, protože to se nachází ve zcela katastrofálním stavu  Garance: Marie Hakenová (2. obvod), Václav Jirásek (1. obvod)

9 6. Peníze rozdělujme šetrně  S penězi občanů budeme hospodařit zodpovědně a bez dluhů. Neplýtvejme penězi na hloupé projekty, jako je např. Opencard.  Zavedeme nový typ analýzy – QIA (kvalita života), která bude testovat výhodnost projektů pro kvalitu života Pražanů (tj. analogie s analýzou EIA – dopadem na životní prostředí)  Stanovíme investiční projekty, které jsou pro Prahu nezbytné a zpracujeme jejich realistický rozpočtový výhled  Zadáme audity všech klíčových projektů magistrátu, budeme hledat, kde lze uspořit a jak projekty zvládnout finančně lépe  Garance: Pavel Dobeš (5. volební obvod)

10 7. Praha musí podpořit vzdělání a vědu  Bez kvalitního zázemí pro vědu se v Praze nebude rozvíjet tzv. znalostní ekonomika. Musíme vyrovnat příliv EU fondů.  Zavedeme standardy kvality pražských středních škol  Budeme investovat do zvýšení kvality výuky. Navrhneme obohacení výuky o ekonomickou gramotnost  Založíme grantový systém na podporu vědy a výzkumu v Praze. Vytvoříme i poradní orgán Rady pro vědu a výzkum  Prioritou v oblasti sportu bude výstavba sportovišť pro širokou veřejnost. A zastavíme jakékoliv práce ohledně olympijské kandidatury Prahy  Garance: Markéta Reedová (3. volební obvod)

11 + 1: My o boji proti korupci jen nemluvíme!  Úředníci jsou tu pro občany, nikoliv naopak. Korupce a byrokracie nesmí mít na radnici prostor.  Díky Markétě Reedové jsou pražské veřejné zakázky již na internetu – nyní je třeba dohlédnout, aby tam byly všechny a úplné  Díky Markétě Reedové má Praha zpracovanou mapu, která ukazuje, kde jsou na radnici místa náchylná ke korupci – nyní je třeba tato místa utěsnit  Díky Markétě Reedové má Praha protikorupční strategii – nyní je potřeba jen docílit její naplnění, které bude opravdové, ne hrané pro média…  Ostatní strany o boji proti korupci mluví, ale Věci veřejné mají už v tomto ohledu hmatatelné výsledky!  Garance: Markéta Reedová, kandidátka VV na primátorku Prahy

12 Děkujeme za pozornost! http://praha.veciverejne.cz Markéta Reedová, lídr kandidátky Pavel Dobeš, volební manažer …a pět lídrů volebních obvodů


Stáhnout ppt "Komunální volby v Praze Markéta Reedová & šest lídrů kandidátek."

Podobné prezentace


Reklamy Google