Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Abstrakce. CHarakteristika Abstrakce : označuje důležitý moment procesu poznání při přechodu od smyslového k poznání, nebo jako hotový výsledek tohoto.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Abstrakce. CHarakteristika Abstrakce : označuje důležitý moment procesu poznání při přechodu od smyslového k poznání, nebo jako hotový výsledek tohoto."— Transkript prezentace:

1 Abstrakce

2 CHarakteristika Abstrakce : označuje důležitý moment procesu poznání při přechodu od smyslového k poznání, nebo jako hotový výsledek tohoto procesu. Proces abstrakce spočívá obecně v tom, že existuje řada aktů, jimiž je zpracováván konkrétní smyslový materiál a při nichž se odhlíží od určitých znaků a vztahů daného předmětu. Jiné znaky, vlastnosti a vztahy jsou naopak vyčleňovány jako podstatné a současně nabývají variabilní charakter prostřednictvím znaků nepodstatných. Výsledkem procesu abstrakce, který je těsně spjat se zobecněním, jsou pojmy, které odrážejí podstatu předmětů.

3 Zdroj http: www.wikipedia.com-abstrakce

4 Tvůrce Václav Trefil-abstrakce

5 Obrázek Abstrakce od vynikajícího malíře Václava Trefila v původním řezaném rámu a s autorským razítkem zezadu na plátně. Jedná se o olej na plátně o rozměru včetně rámu 63 x 73 cm. Obraz je v původním stavu, na jednom místě podlepená trhlina, rám řezaný ve dřevě s malými poškozeními.


Stáhnout ppt "Abstrakce. CHarakteristika Abstrakce : označuje důležitý moment procesu poznání při přechodu od smyslového k poznání, nebo jako hotový výsledek tohoto."

Podobné prezentace


Reklamy Google