Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tato prezentace byla vytvořena

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tato prezentace byla vytvořena"— Transkript prezentace:

1 Tato prezentace byla vytvořena
v rámci projektu Odborný výcvik ve 3. tisíciletí

2 Obor: Operátor skladování Ročník: 3. Vypracoval: Bc. Dana Slintáková
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí 2.3 Manipulační prostředky-typy vozíků Obor: Operátor skladování Ročník: Vypracoval: Bc. Dana Slintáková Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

3 Manipulační technika - vozíky
nízkozdvižné vozíky vysokozdvižné vozíky vychystávací vozíky systémové vozíky

4 Manipulační technika

5 Nízkozdvižné vozíky ručně vedené vozíky bez pohonu – vozíky pro operativní nasazení, vhodné pro krátké pojezdové vzdálenosti ručně vedené elektrické vozíky – šetří kilometry nachozené obsluhou Vysokozdvižné vozíky čelní vozíky s protizávažím – manipulační technika pro všestranné využití ve skladových objektech ručně vedené vozíky – technika pro krátké horizontální transporty s vysokou flexibilitou nasazení retraky – technika pro obsluhu mezi regálovými konstrukcemi; posuvný sloup vozíku umožňuje zúžit manipulační uličky oproti čelním vozíkům

6 Vychystávací vozíky Systémové vozíky Tahače a traktory
Vozíky, které usnadňují a zrychlují přípravu zakázky skládající se z více výrobků. Vychystávání může probíhat buď ze země nebo je možné využít zdvihu manipulační techniky a vychystávat i z vyšších pater regálové konstrukce. Systémové vozíky Zakladače, které mají minimální nároky na potřebnou šíři manipulační uličky uvnitř regálových polí. Tahače a traktory Vozíky pro horizontální transporty. Za tahače je možné zapojit i více přívěsů a zvýšit tak počet odbavených manipulačních jednotek. Překladače kontejnerů Těžkotonážní stroje pro manipulaci s kontejnery a výměnnými nástavbami.

7 Ručně vedené vozíky Umožňují hospodárné řešení pro každé použití.
Ručně vedené vozíky s nosností 2200 kg, v nůžkovém provedení.

8 Elektrický nízkozdvižný vozík
Nízkozdvižný vozík pro šetrnou přípravu zboží k odběru a pro zpracování dodávek.   Výkonný díky bezúdržbovému střídavému trakčnímu motoru.   Snadno ovladatelný a kompaktní díky přední stavební délce.   Plně manévrovatelný u vysoko postavené oje přes tlačítko plíživé jízdy.   Integrovaný nabíječ pro jednoduché nabíjení v kterékoliv zásuvce elektrické sítě.

9 Nízkozdvižný vozík CBD 20
S elektrickým pojezdem a zdvihem. Tento vozík je díky vysoké kapacitě baterie a zdvihu 2t určen především do trvalých provozů. Nosnost: kg Výška zdvihu: 205 mm Délka vidlic: 1150 mm Baterie: 24V

10 Nízkozdvižný vozík E20BF
Nízkozdvižný vozík E-20BF je díky vysoké kapacitě baterie a zdvihu 2t určen především do nepřetržitých provozů. Nosnost: kg Výška zdvihu: 205 mm Celková délka: 1995 mm Baterie: 24V

11 Ruční elektrický nízkozdvižný vozík LWE130
Vozíky jsou vyráběny ve Švédsku z velmi pevné oceli, robotizovaným svařováním s dokonalou kontrolou kvality. Z těchto důvodů firma poskytuje záruku 5 let na rám, hydrauliku a řídicí oj, 1 rok na ostatní komponenty. Nosnost: kg Výška zdvižených vidlic: 205 mm Délka vidlic: mm Úhel natáčení: 208 stupňů

12 Ruční elektrický nízkozdvižný vozík
LWE130

13 Elektrický vysokozdvižný vozík E-1032B
Ideální k přepravě a manipulaci na větší vzdálenosti. V základní výbavě má tento vozík nášlapnou plošinu a ochranný oblouk. Přesné a snadné ovládání, vysoká stabilita při pojezdu i zdvihu. Baterie s dlouhou životností; napájení ze sítě 230V.

14 Vysokodvižný vozík SPEEDY LIGHT Nosnost: 1000 kg. Zdvih: 1600 mm.
Vestavěná mikroprocesorová nabíječka akumulátoru 220/24V, 15A. 2 akumulátory 12V/100Ah. Pevné vidlice délky 1150 mm. Nouzový vypínač elektrického zařízení. Ergonomická řídicí páka, odolná proti otřesům.

15 Vysokozdvižný vozík -MASTER LIGHT
Nosnost: 1000 kg. Zdvih: 2900 mm. Elektronická nabíječka akumulátoru. 24V, 20A s mikroprocesorem. 2 akumulátory 12V/155Ah. Vysokofrekvenční řídicí elektronika 24V s diagnostikou poruch. Pevné vidlice délky 1150 mm. Možnost uvolnění kola hnací skupiny pro případné ruční odtlačení vozíku.

16 Vysokozdvižný vozík-MAX SL
Nosnost: – 2000kg. Zdvih: mm. Elektromagnetická parkovací brzda. Pohonný akumulátor 24V/160Ah. Volný zdvih 200 mm. Možnost uvolnění kola hnací skupiny pro ruční odtlačení vozíku. Ukazatel kapacity akumulátoru. .

17 Nízkozdvižný vozík -TPE SL SMART 200/200
Nosnost: 2000 kg. Zdvih: 200 mm. Trakční akumulátor 24V 160Ah. Pevné vidlice délky 1150 mm. Tandemová přední kolečka. Automatické snížení rychlosti při vyšší poloze břemene. Klakson.

18 Nízkozdvižný vozík elektrický TPE SL S VÁHOU
Nosnost: kg. Zdvih: 200 mm. Elektromagnetická parkovací brzda. Tandemová přední kolečka. Robustní boční stabilizační kolečka. Bezpečnostní vypínač zpětného pojezdu.

19 Nízkozdvižný vozík ovládaný z chůze s vychystávacím zdvihem
Ideální pracovní stroj pro obchodní řetězce, diskonty a supermarkety. Od plnění prodejních regálů – přičemž vychystávací zdvih redukuje zatížení pracovníka – přes horizontální přepravu až po nakládání a vykládání nákladních automobilů. Nosnost 2000, popř. 800 kg (při maximálním zdvihu vidlic). Velmi praktická je také integrace odkládací přihrádky a psací plochy v krytu baterie.

20 Situace ve skladu

21 Situace ve skladu

22 Situace ve skladu

23 Situace ve skladu

24 Odkazy: www.zeman-servis.cz www.manipuluj.cz www.prumyslovydum.cz

25 Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010


Stáhnout ppt "Tato prezentace byla vytvořena"

Podobné prezentace


Reklamy Google