Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V žilách zpěvačky, která se narodila 2.12.1978 ve Victorii v kanadské provincii Britská Kolumbie, koluje temperamentní portugalská krev. Její rodiče Maria.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V žilách zpěvačky, která se narodila 2.12.1978 ve Victorii v kanadské provincii Britská Kolumbie, koluje temperamentní portugalská krev. Její rodiče Maria."— Transkript prezentace:

1

2 V žilách zpěvačky, která se narodila 2.12.1978 ve Victorii v kanadské provincii Britská Kolumbie, koluje temperamentní portugalská krev. Její rodiče Maria Manuela a António José Furtadovi se do Kanady přistěhovali na počátku 80. let minulého století z Azorských ostrovů. Nelly, která má ještě sestru Lisu Anne a bratra Michaela Anthonyho, tak mluví nejen anglicky, ale i portugalsky. A taky hindsky! Poprvé si Nelly, kterou rodiče pojmenovali po sovětské gymnastce Nellie Kim (49), jejíž celé jméno zní Nelly Kim Furtado, před lidmi zazpívala ve čtyřech letech. Duet v kostele zpívala se svou matkou. V devíti se začala učit na ukulele a trombon, za dva roky si přibrala ještě kytaru a klávesy a ve třinácti začala psát svoje první písničky. Hudební začátky si Nelly odbyla v rapperských a dýdžejských uskupeních. V Torontu potkala Tallise Newkirka, člena kapely Crazy Cheese. V roce 1997, rok poté, co dokončila střední školu, s ním založila triphopovou skupinu Nelstar. Pak ale zjistila, že tenhle hudební styl jí nedává moc příležitostí k předvedení hlasových možností, a tak z kapely odešla.

3 Řekli byste do 155 cm vysoké Nelly, že je už máma? V září 2003 se jí narodila dcera Nevis, kterou má s DJ Jasperem Gahuniou. S ním se Nelly nejdřív několik let jen přátelila, pak se dali dohromady, ale nakonec se v roce 2005 po čtyřech letech rozešli. Slávu mladé zpěvačce přineslo už debutové album Whoa, Nelly!, které vyšlo v roce 2000. Z něj pochází i její první celosvětový hit I'm Like A Bird, který si hned oblíbily miliony lidí po celém světě. Tohle album Nelly vyneslo dokonce hned čtyři nominace na cenu Grammy. V roce 2003 přišlo na svět album Folklore, ve kterém Nelly hodně využila imigrantských zkušeností svých rodičů. Píseň Forca se stala dokonce hymnou evropského fotbalového šampionátu, který se konal v roce 2004 v Portugalsku. Tam ji také Nelly před finále osobně zazpívala. Není tomu tak dlouho, co Nelly dostala nabídku nafotit snímky do pánského časopisu Playboy. S díky ale odmítla, i když by si na své konto mohla připsat Hned půl milionu dolarů! „Nemyslím, že bych jako zpěvačka pop-music musela nutně fotit takové fotky. Ráda si něco nechám pro sebe,“ prohlásila.

4 Na megaúspěch si ale Nelly musela ještě nějaký čas počkat. Na svém třetím albu Loose, které vyšlo loni, spolupracovala se známým hudebním mágem a rapperem Timbalandem (36). A dobře udělala. Muž, který stojí i za úspěchem zpěváka Justina Timberlaka (26), se vyplatil i jí. V těchto dnech můžete často slyšet například jejich společnou píseň Give It To Me. V showbyznysu vítězí pořádně ostré lokty. A o tom mezinárodním to platí dvojnásob. Nelly se o tom přesvědčila ve chvíli, kdy ji zpěvačka Fergie (32) z kapely Black Eyed Peas osočila, že nosí paruku. Měla to být odveta za to, že si ji Nelly vzala trochu na paškál v písni Promiscuous, kde narážela na její „přátelskou“ povahu. Energická Nelly, která jako teenagerka byla silnou kuřačkou, miluje plážový volejbal a fandí hlavně zdravé stravě. Nedá dopustit na sójové výrobky, ale čas od času si ráda dá i poctivý sendvič...

5 Hana Filipová Beata Jadrná Markéta Odvářková Jana Ondráčková


Stáhnout ppt "V žilách zpěvačky, která se narodila 2.12.1978 ve Victorii v kanadské provincii Britská Kolumbie, koluje temperamentní portugalská krev. Její rodiče Maria."

Podobné prezentace


Reklamy Google