Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině."— Transkript prezentace:

1

2 Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině první singl (zpěv: Dave Evans) a v únoru 1975 první album High Voltage (Vysoké Napětí) . V létě stejného roku se také ustálila sestava skupiny v následující složení: Angus Young - sólová kytara, Malcolm Young - rytmická kytara (oba stály u zrodu kapely, jsou to bratři , narodili se v Glasgow ve Skotsku), Bon Scott - zpěv (také Skot), Mark Evans (baskytara), Phill Rudd (bicí).

3  V roce 1976 se skupina přestěhovala do Velké Británie a o rok později poprvé koncertovala v USA, a baskytaristu Evanse vystřídal Cliff Williams. Po albu High Voltage nahrály AC/DC několik dalších alb (viz. Diskografie), ale doposud nejúspěšnější přišlo v roce Bylo to Highway To Hell (Dálnice Do Pekla), díky této platinové desce se australští hardrockeři navždy zapsaly do historie světové hudby. Tento titul byl také poslední pro Bona Scotta, protože přišel velice zlomový a zároveň asi nejdůležitější rok února tohoto roku byl totiž právě zpěvák se štiplavým hlasem nalezen na parkovišti v Londýně mrtev, příčina smrti - otrava alkoholem.

4  Pro mnoho skupin by něco takového znamenalo konec kariéry, ale AC/CD i přes tuto tragédii nechtěli skončit a tak hledali nového zpěváka a našli v okolí anglického města Newcastle narozeného zpěváka Briana Johnsona, který dříve působil v britské kapele Geordie.

5       Po smrti Bona Scotta je kytarista Angus Young definitivně frontmanem skupiny. Význam roku 1980 tímto nekončí, protože vychází, za významné pomoci nového zpěváka, superpecka Back In Black (Zpátky V Černém). Album Highway To Hell bylo platinové, ale Back In Black dokonce diamantové (do dnes se ho prodalo cca. 19 milionů kusů). Je to třetí nejúspěšnější rockové album všech dob a písně z tohoto alba i dnes tvoří čtvrtinu repertoáru AC/DC na koncertech. .Následují alba For Those About To Rock (We Salute You) (Zdar Všem Rockerům) - platinové a Flick Of The Switch (zmáčkni tlačítko), toto album už je spíše průměrné.

6 Úroveň klesá a přichází změna - místo Philla Rudda za bicí usedá Simon Wright. Trojice desek Fly On The Wall (Hmyz Na Zdi), Who Made Who (Kdo Koho Stvořil) - soundtrack k filmu Maximum Overdrive a Blow Up Your Video lze označit za podprůměrná a nejslabší co AC/DC nahrály.

7       V roce 1989 dochází k další změně za bicími, na místo Wrighta usedá holohlavý Chris Slade konečně zase album na úrovni těch ze 70sátých a začátku 80sátých let The Razors Edge (Ostří Nože) v čele s písní Thunderstruck (Hromový Úder). Srpen 1991 skupina vystupuje po třetí v historii

8 členové

9 Angus Young Solová kytara

10 Brian Johnson zpěv

11 Malcolm Young Rytmická kytara

12 Phil Rudd bicí

13 Cliff Williams basová kytara

14 Vyrobil Lukáš Zahrádka


Stáhnout ppt "Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině."

Podobné prezentace


Reklamy Google