Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Poradce 2010 Bob Kartous 7. dubna 2010, Brno. Znáte odpověď na dotaz studenta? 1.Co je to TSA? 2.Jaký je rozdíl mezi testem OSP a TSP? 3.Dokážete vyjmenovat.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Poradce 2010 Bob Kartous 7. dubna 2010, Brno. Znáte odpověď na dotaz studenta? 1.Co je to TSA? 2.Jaký je rozdíl mezi testem OSP a TSP? 3.Dokážete vyjmenovat."— Transkript prezentace:

1 Poradce 2010 Bob Kartous 7. dubna 2010, Brno

2 Znáte odpověď na dotaz studenta? 1.Co je to TSA? 2.Jaký je rozdíl mezi testem OSP a TSP? 3.Dokážete vyjmenovat alespoň tři zdroje souhrnných informací o studiu na VŠ? 4.Víte, kolik fakult přijímá podle NSZ, které fakulty jejich výsledky zohledňují?

3 1.TSA znamená Thinking Skills Assessment, podle této zkoušky přijímají britské univerzity a čeští uchazeči ji mohou absolvovat v ČR. 2.OSP využívají NSZ, TSP zase MU v Brně (kromě dvou fakult), rozdíl je v počtech oddílů, jejich rozsahu a v typech úloh. 3.www.uiv.cz; www.najdivs.cz; listopadové UN.www.uiv.czwww.najdivs.cz 4.Není třeba znát nazpaměť, najdete to na www.scio.cz/fakulty:)www.scio.cz/fakulty Jak to je…

4 Odpověděli jste správně? V tom případě „PORADCE 2010“ není pro vás (máte vynikající přehled:))

5 Projekt „PORADCE 2010“ je pro výchovné poradce, kteří svým studentům chtějí být dobrými rádci a potřebují vědět, jak na to.

6 „Poradce 2010“  Termín: 1. 3. 2010 – 31. 7. 2011  Místo realizace:Jihočeský kraj  Cílová skupina:výchovní poradci a SŠ učitelé  Cíl projektu: poskytnout aktuální a kompletní informace o přijímacích zkouškách na vysoké školy jak v ČR, tak i v zahraničí

7 Obsah projektu prezenční informační semináře, on-line semináře Témata: výběr vysoké školy, vyhledávání informací o VŠ, využití dostupných webových stránek seznámení s různými typy testů obecných studijních předpokladů, využívaných pro výběr uchazečů na VŠ jak v ČR tak i v zahraničí strategie řešení testů studijních předpokladů, praktické ukázky supervize při samostatném vedení semináře pro studenty webové stránky s aktualizovanými informacemi o vysokých školách tištěné metodické pomůcky o testech studijních předpokladů

8 Kdo bude Váš poradce? www.scio.czwww.scio.cz, s.r.o. Helena Nováková mail: hnovakova@scio.czhnovakova@scio.cz tel.: 234 705 521

9 Důležitá informace … Podobný projekt bychom chtěli připravit i pro ostatní kraje ČR a proto …..

10 … a prosba …. bychom Vás rádi požádali o zodpovězení pár otázek, které nám pomohou připravit projekt na míru pro vás.

11 Děkuji za pozornost Bob Kartous bkartous@scio.cz


Stáhnout ppt "Poradce 2010 Bob Kartous 7. dubna 2010, Brno. Znáte odpověď na dotaz studenta? 1.Co je to TSA? 2.Jaký je rozdíl mezi testem OSP a TSP? 3.Dokážete vyjmenovat."

Podobné prezentace


Reklamy Google