Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hrajeme si na rosničky projektový den EVVO 20.březen 2009.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hrajeme si na rosničky projektový den EVVO 20.březen 2009."— Transkript prezentace:

1

2 Hrajeme si na rosničky projektový den EVVO 20.březen 2009

3 V pátek 20.března si celá škola „hrála na rosničky“. Žáci 1.stupně společně v kolektivu třídy tvořili myšlenkovou mapu na téma počasí. Děti mile překvapily svými nápady a množstvím slov, které děti napadly. Druháčci se potýkali s tvořením pyramid, ale s pomocí paní učitelky to zvládli. Všichni s nadšením vybarvovali omalovánky s rosničkou, které jsme si umístili na dveře tříd, jako logo tohoto dne.

4 Prvňáci paní učitelky Grétky si namalovali krásného žabáčka na dveře třídy. Třída paní učitelky Danušky si vyrobila nádherný rybníček se žabičkami. Ve třídě 1.B se zaskvěla i sbírka žabiček.

5 Druháčci vyráběli dvě žabičky. Jedna je z papírového talířku a druhá je z výkresu a krabičky od sirek. Žabky tvoří novou výzdobu polic na chodbě. Jen se podívejte na ten žabí koncert.

6 Paní učitelka Maruška nakreslila svým třeťákům moc pěkné žabáčky na tabuli. Jejich značky počasí, které si vyrobili, jsou také vydařené.

7 1.A si vyrobila poster z projektového dne, 1.B jej tvořila na tabuli.

8 Druháci si vytvořili také poster, který se stal součástí výzdoby jejich třídy. Také se učili moc pěknou básničku na písmenko Ž. Přečtěte si ji. Leží žába v kaluži a má veliký žal. Měla velkou žížalu, tu jí žabák vzal. Leží žába v kaluži a brečí velice, že má žabák v žaludku ty žížaly dvě.

9 Naši páťáci s paní učitelkou Šárkou měli výborný nápad. Rosnička přeci umí předpovídat počasí. Tak si vyrobili předpovídací rosničku ve veliké láhvi.

10 Na žáky druhého stupně čekaly úkoly a činnosti těžší a složitější. Zjišťovali si historické údaje na internetu, seznamovali se s různými základními meteorologickými přístroji, aby se dozvěděli k čemu slouží a jak vypadají. Barometr a srážkoměr si mohli podle jednoduchého návodu vyrobit. Nejvíce se žákům líbil pokus na dokazování přítomnosti kyselých dešťů. Věřili byste, že k tomu stačí jen červené zelí? Počasí předpovídali i naši předci, vznikaly lidové pranostiky a na nich si žáci mohli vyzkoušet, kdo z nich je nejlepší rosnička. Ověřovali a diskutovali platnost dvou březnových pranostik. Na svatého Řehoře čáp letí přes moře, žába hubu otevře, ledy plují do moře, líný sedlák, který neoře. Svatý Josef zháší světlo. Svatý Josef s tváří milou končí zimu plnou.

11 Žáci paní učitelky Hany Lutzové pracovali zcela samostatně, jsou tak naučení a nechtěli vůbec s ničím pomoci. Tak se podívejte, co vytvořili.

12 Poster z projektového dne si vytvořili i osmáci paní učitelky Zdeny Dobešové. Určitě si jej ve třídě vystaví.

13 Žáci paní učitelky Jany Bláhové si také vytvořili poster na stěnu. Její děvčata v sobě našla odvahu a natočila předpověď počasí. Ta zajisté bude na našem webu.

14 Projektového dne se aktivně zúčastnila i třída speciální školy paní učitelky Holáskové a Míčkové. Pracovali na vybraných činnostech a zde je jejich výstup.

15 Projektu se zúčastnilo celkem 120 žáků. Hodnocení projektu ze strany žáků je velmi pozitivní, projekt se jim líbil. Nespokojeno bylo 6 žáků ze 7.B. (Suplování nemocné TU, žáci hodně psali, nepracovali společně a ve skupině.) Žáci druhého stupně se mohli vyjádřit k obsahu projektu a ohodnotit jej. Většině se práce líbila, nejvíce kladně hodnotili pokusy, hledání informací na internetu, někteří se rádi dozvěděli něco zajímavého a nového, někteří byli rádi, že se nemusí učit, 5 žáků se vyjádřilo nerozhodně. V kontrolním testíku mohli žáci získat maximálně 32 bodů. Tohoto počtu dosáhlo 10 žáků z 51. Průměrně získali žáci 25,66 bodu. Pod tímto průměrem bylo 16 žáků. Nejmenší počet získaných bodů byl 10.

16 Tabulka vyhodnocených testíků a nejlepší rosničky: TřídaPočet žáků Body celkem Průměr třídy Max třídy Min třídy Nejlepší žáci 6.AŽáci pracovali společně, nevypracovávali testík 6.BTřídní učitel neodevzdal výstup a testík 7.A928231,33231 Štalmach Jan, Darida Martin, Fajmon Robert 7.B1222819,02910Baláž David 8.ATřída pracovala na jiném úkolu v zájmu školy 8.B617028,33226Novotná Kateřina 8.C720929,93225 Kepštová N, Rohner Tomáš, Dudková Irena 9.A919021,13114Čada Michal 9.B820425,53216Bušík Roman

17 Prohlédli jste si vše? A líbilo se Vám u nás? Tak příště opět nashledanou! projekt připravila rosnička Jiřina Kalousková, koordinátor EVVO


Stáhnout ppt "Hrajeme si na rosničky projektový den EVVO 20.březen 2009."

Podobné prezentace


Reklamy Google