Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.2146.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.2146."— Transkript prezentace:

1 Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.2146 Název projektu školyInovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada č. XX Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XX _ M, DUM 20 Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková

2 Název: Práce s grafem Autor: Mgr. Jana Sedláková Stručná anotace: Tato prezentace slouží k procvičení schopnosti vyčíst informace, které jsou zpracovány v grafu. Metodické zhodnocení: Prezentace byla odpilotována 11. 4. 2012 v 5.A ZŠ Studánka v hodině matematiky. Žáci pracovali společně s učitelem, který měl připravené návodné otázky

3

4 Kluci soutěžili, kdo chytí tento měsíc nejvíce ryb. Kolik ryb chytili si vyznačili v tomto grafu. O kolik ryb více chytil chlapec, který se umístil na druhém místě, než chlapec, který se umístil na pátém místě? Počet ulovených ryb

5 Děti v rámci projektu vytvořily anketu a oslovily ve škole 35 dětí. Ptaly se: “Jak ti chutnají obědy v naší školní jídelně?“ Uvedený graf znázorňuje, jak děti odpovídaly. Kolik dětí na otázku vůbec neodpovědělo a nechtělo se vyjádřit? Anketa : „Jak ti chutnají obědy v naší školní jídelně?

6 Majitel knihkupectví si zaznamenával prodej knih v průběhu roku 2011. Ve kterém čtvrtletí se prodalo nejvíce knih? Ve kterém čtvrtletí se prodalo nejméně a o kolik méně to bylo?

7 Paní psycholožka zjišťovala u žáků 5. tříd oblíbenost jednotlivých předmětů. Který předmět se v oblíbenosti umístil na 2. místě? Který byl nejoblíbenější? Kolik žáků z 5. tříd celkem odpovídalo?

8 Správné odpovědi: 1.RYBY Bob, který se umístil na 2. místě, chytil o čtyři ryby více. 2. OBĚDY Protože celkem oslovily děti 35 dětí a v grafu je zaznamenaných 21 odpovědí, 14 dětí nechtělo odpovědět na otázky. 3. KNIHY Nejvíce knih se prodalo v 4. čtvrtletí. V 1. čtvrtletí se prodalo nejméně a bylo to o 20 000 knih. 4. OBLÍBENOST PŘEDMĚTŮ Na 2. místě předmět Člověk a jeho svět. Nejoblíbenější byla Tělesná výchova. Odpovídalo 75 žáků pátých tříd.


Stáhnout ppt "Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/21.2146."

Podobné prezentace


Reklamy Google