Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz."— Transkript prezentace:

1 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 16.6. – 15.8. 2012 Pozvánka do Městské knihovny

2 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 16.6. – 15.8. 2012 Raphael Selbourne: Navzdory mým blízkým S Beauty se život moc nemazlil. Rodina ji ve čtrnácti letech odvezla z Anglie do Bangladéše a provdala za pětačtyřicetiletého mulláha. Beauty však projevila na svůj věk i původ nezvyklou odvahu a tvrdohlavost - během šesti let v roli mulláhovy manželky svému muži předstíranými záchvaty šílenství znemožnila, aby se jí fyzicky dotkl, a ten ji po letech znechuceně vrátil rodině jako bezcennou a bláznivou Jiří Slavíček: Mrtvý v Terčině parku Poručík Vlach se musí ponořit do minulosti a pátrat v ní stejně jako pátral zavražděný. Vše má souvislost se šlechtickým rodem Buquoyů žijícím zde přes tři sta let. Rod povznesl jihočeský region. Zakládal pily, železárny a také sklářské hutě. Po čase, když chtějí podnikatelé navázat na jeho výrobu, zjišťují, že neznají recepturu ani technologii výroby tohoto skla. Tajemství výroby je už téměř dvě stě let ukryté a je možná příčinou smrti....

3 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 16.6. – 15.8. 2012 Rosamund Lupton: Sestra Psychologický román okořeněný prvky detektivky a thrilleru zkoumá mezilidské vztahy, sílu lidského ducha a ohledává hranice, jež jsme ochotni překročit na cestě za svým cílem. Beatrice se dovídá strašnou zprávu, že její mladší sestra Tess se pohřešuje. Přilétá do Londýna jen proto, aby se dozvěděla, že ji nalezli mrtvou a prý je to sebevražda. S tím se Bee odmítá smířit a zatímco v duchu rozmlouvá s milovanou Tess, pouští se do pátrání po jejím vrahovi. Jan Hnízdil: Mým marodům Psychologický román okořeněný prvky detektivky a thrilleru zkoumá mezilidské vztahy, sílu lidského ducha a ohledává hranice, jež jsme ochotni překročit na cestě za svým cílem. Beatrice se dovídá strašnou zprávu, že její mladší sestra Tess se pohřešuje. Přilétá do Londýna jen proto, aby se dozvěděla, že ji nalezli mrtvou a prý je to sebevražda. S tím se Bee odmítá smířit a zatímco v duchu rozmlouvá s milovanou Tess, pouští se do pátrání po jejím vrahovi.

4 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 16.6. – 15.8. 2012 Stanislav Motl: Cesty za oponu času 3 V této knize najdete kapitoly: Poslední z Titaniku, Milenec hvězd M. R. Štefánik, Česká stopa Adolfa Eichmanna, Smutek Hugo Haase, Odkud přišel Adolf Hitler? Poslední role Anny Letenské, Šťastný Harry Jelínek, Svědomí válečného vraha, Ztracená závěť Lídy Baarové. A kromě nich dalších šestnáct příběhů o odvaze i zločinu. Tomáš Sniegoň: Tváří v tvář severu Publikace nabízí postřehy ze severské současnosti i historie, osobní setkání se seveřany a jejich názory, lákavé přírodní scenérie ve čtivém textu i na barevných fotografiích. Autorovy fejetony uspokojí ty Středoevropany, kteří chtějí na cestách či z tepla domova, načerpat hlubší poznání severské krajiny i povahy jejích obyvatel.

5 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 16.6. – 15.8. 2012 Jana Maiksnar Vašíčková: Quilling Quilling je umění využívající proužků papíru, které jsou stáčeny, formovány a lepeny do požadovaného tvaru. Ve výsledku lza díky správné kompozici jednotlivých tvarů vytvořit krásný a originální obrazec. Petr David: Za strašidly na hrady a zámky 3 Padesát tipů na výlety pro rodiče i děti – dobrodružství na celý rok. Vydejte se na Edelštejn do náruče lidožravých obrů, za princeznou a divým psem na Hartenštejn anebo podél zlaté řeky do Českého Šternberka. Navštivte tajemné templáře v Choustníkově Hradišti, kostlivce s diamantovýma očima na Lipnici či ducha mnicha Tobiáše na Jezeří. Kniha obsahuje padesát turistických map, barevné fotografie, výškové profily, obrázky pohádkových bytostí i jednotlivých tras. Nechybějí otvírací doby, restaurace, možnosti parkování a mnoho dalších dobrých rad k příjemnému putování.

6 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 16.6. – 15.8. 2012 Ilona Eichlerová: Logopedické pohádky Příběhy k procvičování výslovnosti Autorky vytvořily dětem blízké pohádkové příběhy, a to na nejčastěji procvičované skupiny hlásek. Kniha je pomocníkem při procvičování správné výslovnosti. Během logopedického nácviku se postupuje od slabik, slov přes říkanky až k vyprávění. Jestliže dítě zvládá hlásku v říkance, je potřeba upevnit ji v delším celku. Nejvhodnějším textem pro děti tohoto věku jsou pohádky. Vyprávěním nad pohádkou, resp. povídáním pohádky podle návodného obrázku děti nenásilně slova procvičí a častým vyprávěním zafixují v řeči. Bear Grylls: Cesta vlka Ztraceni na Aljašce! Beck Granger a jeho strýc antropolog jsou na cestě do vesnice Anakat, kde žijí původní obyvatelé Aljašky. Vtom se jejich malé letadlo zřítí do aljašské divočiny. Strýc je při pádu letadla těžce zraněn a Beck ví, že nemůžou jen tak nečinně čekat, až je někdo zachrání. Musí si pomoci sami – a to rychle! Se svým novým kamarádem Tikaanim putuje Beck krajinou divokých medvědů a poté do nehostinných hor, za nimiž teprve leží civilizace. Cestou musí přebrodit nebezpečnou řeku, shánět jídlo, aby nepadli únavou a přežili tuhé mrazy, a přečkat bouři ve vlastnoručně vyhloubené sněhové jeskyni. Beckova strhující dobrodružství jsou jako obvykle protkaná spoustou praktických tipů a rad, jak přežít v divočině a nejen tam.

7 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 16.6. – 15.8. 2012 Půjčovní doba: Oddělení pro dospělé Út8:00 – 12:0013:00 – 17:00 Čt8:00 – 12:0013:00 – 18:00 Pá 12:30 – 16:00 Oddělení pro děti Po7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 St7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 Hudební oddělení St7:00 – 12:0013:00 – 17:00 Děkujeme za Váš zájem o nové knihy a zveme Vás k návštěvě naší knihovny.


Stáhnout ppt "Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google