Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz."— Transkript prezentace:

1 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 19. 5. – 15. 6. 2012 Pozvánka do Městské knihovny

2 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 19. 5. – 15. 6. 2012 Joy Fielding- - Až ji uvidíš Život Marcy Taggartové se roztříštil na kousky. Před dvěma lety ztratila svou milovanou dceru Devon, která údajně zahynula v Irsku při nehodě na moři. Tělo se nenašlo a Marcy nikdy nepřijala, že její dcera je mrtvá. Vidí ji všude kolem sebe… a když je sama na návštěvě v Irsku, uvidí ji za oknem kavárny doopravdy. Tak začíná zběsilý hon za přeludem, který je Marcyinou jedinou nadějí. „Vím, že nejsi mrtvá, Devon! A já tě za každou cenu najdu.“. Rjú Murakami: Piercing Provokativní bestsellery Rjú Murakamiho ukazují japonskou společnost obnaženou až na dřeň. V psychologickém thrilleru Piercing se hrdina rozhodne zavraždit v hotelovém pokoji prostitutku, aby se zbavil nutkání ubodat svou čtyřměsíční dceru. Netuší však, že zvolená oběť trpí depresemi a hodlá spáchat sebevraždu..

3 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 19. 5. – 15. 6. 2012 Blanka Solařová-Calibaba: Sousedka ze Skalistých hor Mladá Češka provdaná za kanadského naftaře se musí vyrovnávat s drsným klimatem kanadské Alberty i s velmi svéráznými obyvateli tohoto nádherného koutu Země. Výstřední kousky excentrické sousedky, která jí ustavičně „leze do soukromí“, se snaží brát s nadhledem a typicky českým humorem. Originální humoristická novela napsaná jadrným jazykem a svébytným stylem pobaví vtipnými konfrontačními postřehy a dovede rozesmát hned po pár stránkách. Petr Šabach: Máslem dolů Hlavní hrdina Máslem dolů má antikvariát, kam se uchýlil po rozvodu. Jsou to vlastně dva malé krcálky, které mu přenechal jeho kamarád Evžen, toho času čerstvý šedesátník. Evžen je malíř, ale uměl i spravit křeslo, ve kterém však nakonec jen trpce vysedává a popíjí fernet. Jednou se přiřítí a křičí na celé kolo, že je válka….Celou dobu se při čtení knížky smějete. Až do jednoho okamžiku, kdy vám koutky úst silně spadnou dolů. Přichází bolest a děs a strach, jestli vnuk přežije.

4 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 19. 5. – 15. 6. 2012 Toulavá kamera 14 Pozveme Vás na hrady a zámky, prohlédnete si neobvyklá muzea a pozoruhodné přírodní úkazy. Projdete se či projedete malebnou krajinou, historickými městečky a vesnicemi. Poznáte nadšené a šikovné lidi, kteří se věnují zapomenutým řemeslům nebo netradičním koníčkům. Reportáže jsou doplněny fotografiemi, inovovanými mapami a praktickými informacemi. Lina Heydrichová: Můj život s Reinhardem V roce 1976 byla vydaná v Německu velmi osobně napsaná kniha vzpomínek Liny Heydrichové, kde si připomíná nejdůležitější milníky svého života a zároveň odhaluje, jaké to bylo být manželkou Reinharda Heydricha. Letos vychází tento kontroverzní titul v Německu podruhé a poprvé také česky. Českému čtenáři se tak naskýtá výjimečná možnost poznat Reinharda Heydricha, jednu z nejosudovějších postav českého národa, z úplně jiného úhlu pohledu... Memoáry doprovází úvodní slovo Heidera Heydricha, komentář Jaroslava Čvančary a rozhovor Heidera Heydricha s reportérkou Hanou Benešovou. Kniha je doplněna o unikátní a bohatou fotopřílohu z archivu rodiny Heydrichů a badatele Jaroslava Čvančary. Mnoho fotografií je publikováno vůbec poprvé.

5 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 19. 5. – 15. 6. 2012 Charles Stronge: Odstřelovač v akci Kniha se zaměřuje na známé odstřelovače napříč historií, zaobírá se vývojem a vlivem odstřelovače od ostrostřelců z Americké války za nezávislost k ostřelovačům současné doby. Obsahuje několik příběhů očitých svědků a přibližuje výkony věhlasných střelců. Podobně jako přiblížení známých odstřelovačů, kniha mapuje vývoj vybavení, taktiky a technologie střelce a stejně tak podmínky bojových taktik, které se po staletí vyvíjely. Danuše Markovová: Psíkov Pohádka je lékem první pomoci, je balzámem na dobrou mysl. Pohádková dobromysl ve mně zakořenila natolik, že má občas touhu vylétnout do světa jako džin z láhve, aby dětem přinesla radost…“ Tak vysvětluje autorka pohádkové knížky Psíkov, proč knihu napsala a nakreslila. Jde o autorské pohádky plné psích příběhů, které se odehrávají ve vesnici Psíkov a v nichž vystupují velcí, malí, chytří, zlobiví, snaživí i hladoví psi nejrůznějších plemen – moudrá Bobina, šišlavý Puf, Asta, Majda, Pajda... a vždy vyřeší nějaký problém.

6 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 19. 5. – 15. 6. 2012 Stanislava Reschová: Ježkovy voči To bylo překvapení, když zlodějíčci Chytrouš a Hlupík poznali, že vyhlédnutý dům k lupu patří čarodějnici Nočnici! A jak se podivil kominík, co dokázaly upředené ponožky od černé kočičky? Co udělali tři přátelé, když jejich loď přepadli piráti? A co musela podstoupit princezna Zarděnka, aby vyléčila sestřičku Neštovici? Ježkovy voči, to se musí zjistit! Kniha získala 1. místo v druhém ročníku literární soutěže o nejlepší původní moderní pohádku, vyhlášené nakladatelstvím Albatros v roce 2010. Petra Braunová: Tramvaj plná strašidel Desetiletý David z Prahy řeší zapeklitou situaci. Za okny jeho pokoje se v noci vznášela tramvaj plná strašidel! Začaly prázdniny a David odjel do moravského Uničova. Nad bratranci a sestřenicemi vždycky ohrnoval nos a neustále se vytahoval. Tentokrát ho však dvanáctiletá Bětka, desetiletá Žofka a sedmiletý Cyrda nemůžou poznat. Přijel celý vystrašený, a brzy se přiznal proč. Děti historce o tramvaji nevěří, a rozhodnou se záhadu prozkoumat na vlastní oči přímo v hlavním městě.

7 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky nakoupené 19. 5. – 15. 6. 2012 Půjčovní doba: Oddělení pro dospělé Út8:00 – 12:0013:00 – 17:00 Čt8:00 – 12:0013:00 – 18:00 Pá 12:30 – 16:00 Oddělení pro děti Po7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 St7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 Hudební oddělení St7:00 – 12:0013:00 – 17:00 Děkujeme za Váš zájem o nové knihy a zveme Vás k návštěvě naší knihovny.


Stáhnout ppt "Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google