Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz."— Transkript prezentace:

1 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 13. 12. 2013 Pozvánka do Městské knihovny

2 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz Knižní novinky 13. 12. 2013 Lasicová Hana: O dcerách a milenkách Irmin otec má novou přítelkyni a chce, aby se s ní jeho dcera seznámila. Maša je příliš mladá a pochází ze "Sovětského svazu". Tato dvě zjištění stačí k probuzení Irminy nedůvěry. Proč si hezká mladá dívka vybrala právě jejího stárnoucího, plešatého otce? A tak se s přímo detektivním nasazením a notnou dávkou humoru pustí do pátrání. Link Charlotte: Zapomenuté dítě V poklidném městečku na severním pobřeží Anglie byla nalezena brutálně zavražděná studentka. Za pár měsíců dojde na nedaleké farmě k dalšímu podobnému zločinu. Nic nenapovídá tomu, že by obě oběti něco spojovalo. Policistka Almondová se upne na druhý případ, ale stále jí uniká otřesné tajemství, které rodinu navždy poznamenalo.

3 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 13. 12. 2013 Harmel Kristin: Zladké zapomínání Se šestatřicetiletou Hope se život zrovna nemazlil: nedávno jí zemřela matka, manžel ji opustil kvůli dvaadvacetileté blondýnce, její účet zeje prázdnotou a ona se ze všech sil snaží vychovávat dospívající dceru a zároveň udržet krachující pekárnu. Přitom jejich rodinné recepty jsou vyhlášené po celém kraji. Hopina milovaná babička Rose ztrácí paměť kvůli Alzheimerově chorobě. Pokud neřekne Hope pravdu o své minulosti teď, nevyjde najevo už nikdy. Alpsten Ellen: Sestry rudého slunce Tento román se odehrává v rovníkové Africe. Vypráví o vzájemném přátelství tří žen, které postupně dospějí do okamžiku, kdy se budou muset rozhodnout, jestli napnou síly a spolu zachrání chátrající farmu nebo budou sledovat čistě vlastní linii a půjdou tam, kam je vede srdce. Přežije jejich přátelství existenční krizi?

4 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 13. 12. 2013 Nováková-Plevová Eva: Vzhůru ke hvězdám Při listování knihou uvidíte barevné i černobílé fotografie a dopisnice více než čtyřiceti kostelů postavených v městech a vsích našeho regionu. Jsou řazeny abecedně podle názvu obcí, počínaje Bohdančí a konče Zahrádkou. V textu objevíte kromě stručné historie i lidové pověsti, básně, či nejrůznější dobové zápisy. Matušková Olga: Waldemar a Olga. Zákulisí našeho života Teprve nyní se čtenářům dostává do rukou Waldemarův pohled na kontroverzní skutečnosti, ke kterým se nikdy neměl možnost vyjádřit, a jeho myšlenky, které považoval za nutné sdělit. Ale nebyl by to Waldemar, aby nezavzpomínal i na zážitky příjemné, které v jeho životě určitě převažovaly.

5 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 13. 12. 2013 Kříženecký Jaroslav: Jiří Adamíra: noblesní král českého jeviště Jiří Adamíra patřil k nejlepším českým hercům druhé poloviny dvacátého století. Jeho úchvatné herecké výkony byly vystavěny nejen na nesporném talentu, ale také na pronikavém intelektu, hlubokých znalostech, přemýšlivosti o rolích a zodpovědnosti k divákovi. S jeho fascinujícím osobním charismatem se pojila i přesná dávka odzbrojujícího suchého humoru a ironie. Fraczek Agnieszka: Čtyři tlapky a ocásek aneb povídání o zvířátkách Taška byla zelená jako tráva, ale uši měla čtyři. Dvě plátěné a dvě chlupaté. S takovou taškou k nám přišla babička poprvé. V této knížce se začínající čtenáři seznámí se zrzavým králíkem Šikulou, s mrňavým černobílým klubíčkem, které pořád spalo a s koťátkem, které se našlo v jahodovém záhoně.

6 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 13. 12. 2013 Čapková Blanka: Zpívající kuchyň Pavel se po rozvodu rodičů přestěhoval z Prahy s maminkou k příbuzným na venkov. Nový domov, nová škola, nová paní učitelka. A jak ho přijmou noví spolužáci? Pražák Pražák, chachá! A co teprve až všichni zjistí, že se občas zakoktává? Prášková Markéta: Klobouky z Agarveny 3 Bílá věštba Adamovi je patnáct, Evce o rok méně. Přijíždějí na prázdniny k babičce a dědovi do Jižních Křížů. Vzpomínají na všechny zážitky a události z neblahé cesty Agarvenou a myslí na přátele, které tam zanechali. Nicméně nemají v úmyslu se tam vracet. Evce se však po koupání ve studené vodě opět vrací podivná nemoc, kterou se nakazila v Agarveně a která jí hrozila smrtí. Bez ohledu na svůj strach se musí oba neprodleně přesunout do Agarveny, aby se Evka mohla vyléčil.

7 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky Půjčovní doba: Oddělení pro dospělé Út8:00 – 12:0013:00 – 17:00 Čt8:00 – 12:0013:00 – 18:00 Pá 12:30 – 16:00 Oddělení pro děti Po7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 St7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 Hudební oddělení St7:00 – 12:0013:00 – 17:00 Děkujeme za Váš zájem o nové knihy a zveme Vás k návštěvě naší knihovny.


Stáhnout ppt "Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google