Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Studium mudlů Andromeda N. Tonksová. Obsah Základní pojmy Základní pojmy Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.1 Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.1 Rozdíl.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Studium mudlů Andromeda N. Tonksová. Obsah Základní pojmy Základní pojmy Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.1 Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.1 Rozdíl."— Transkript prezentace:

1 Studium mudlů Andromeda N. Tonksová

2 Obsah Základní pojmy Základní pojmy Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.1 Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.1 Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.2 Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.2 Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.3 Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.3 Oblečení (spodní prádlo) Oblečení (spodní prádlo) Oblečení Oblečení Oblečení (doplňky) Oblečení (doplňky)

3 Základní pojmy  Mudla - Člověk, který je členem většinové nekouzelnické společnosti, tudíž zpravidla nedokáže čarovat. Může se však stát, že se kouzelnické schopnosti vyskytnou u potomka všedních mudlů a poté je přizvám k výuce v Bradavicích.  Mudlovský šmejd - Nejsprostší výraz pro někoho, jehož rodiče nekouzlí. Někteří čistokrevní kouzelníci žijí v představě, že nikdo, kdo nemá čistě kouzelnickou krev není hoden čarovat. proto vymysleli tento výraz, aby mohli urážet všechny kouzelníky mudlovského původu.  Kouzelník - Člověk obřaden čarovnou mocí. Projevuje se u něj od útlého věku, kdy dokáže nevědoměhýbat věcmi, při velkém návalu zlosti dokáže způsobit bolest či vzteky něco rozbije a může se stát, že když si něco opravdu přeje a soustředně na to myslí, stane se to. Takový člověk je v jedenácti letech přizván do jedné z mnoha kouzelnických škol a rozšiřuje své kouzelnické schopnosti. Poslední ročník skládá zkoušky a stává se z něj kvalifikovaný kouzelník.

4 Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.2  Moták - Osoba čistě kouzelnického původu, ovšem bez jakýchkoli kouzelnických schopností.  Čaroděj - Osoba ( mužského pohlaví ) praktikujicí čarodějnictví. Osoba ženského pohlaví se podle se podle okolností může nazývat čarodějka nebo čarodějnice - druhy označení bývá obvykle chápáno negativně nebo jako označení osoby zlé.  Mág - Může být označován i pro čaroděje ale spíš je to označení pro někoho, kdo vystudoval určitý obor. (Zvěromág...)  Nekromancer (Nekromant) - Další druh specializace. Zabývá se magií smrti - tedy oživování mrtvých apod. (Obvykle je to považováno za černou magii).

5 Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.3  Černokněžník – kouzelník nadán velikou dávkou čarovné moci, avšak používá ji pouze ve svůj prospěch a nevadí mu naopak konat věci v neprospěch druhých. Nedělá mu problém ničit, ubližovat a popřípadě vraždit, hlavně aby dosáhl co největší moci. Rád si podřizuje lidi, avšak většinou nikoho z nich nepovažuje za přítele – je to samotář.  Zvěromág - kouzelník, nadaný touto schopností, se vědomě přeměňuje ve zvíře.  Smrtijed - je stoupenec Lorda Voldemorta. Smrtijedi tvoří Voldemortův nejužší kruh věrných a pomáhají mu v jeho snaze o ovládnutí světa. Bojují proti ministerstvu kouzel a proti Fénixově řádu, své protivníky zastrašují a fyzicky likvidují je i jejich rodiny. Na levém předloktí jsou označeni „Znamením zla“ (dark mark). Voldemort může své Smrtijedy pomocí Znamení zla svolat. Od Smrtijedů se očekává absolutní loajalita a poslušnost, v případě selhání následují tvrdé tresty, včetně zabití.

6 Oblečení (spodní prádlo) Mudlové mají rádi změnu a proto se v jejich světě móda často mění. U nás v kouzelnickém světě se mění maximálně střihy a barvy hábitů, avšak u mudlů je to jinak. Mudlové mají několik světově uznávaných módních návrhářů, jež určují dobový styl. Navíc mají mudlové mnoho a mnoho svršků. Je až nepochopitelné, kolik druhů oblečení mají. Hábit - kouzelnický oděv. Skládá se z dlouhého pláště různých barev a střihů. Kalhotky - nebo-li dámské spodničky. Jde o část tzv. spodního prádla. Mudlovské ženy jsou v tomto ohledu velmi vybíravé a dokonce i tato část oděvu, zakrývající část pánve má tři druhy. a)Kraťaskové kalhotky – nohavičky kalhotek dosahují ke stehnům. b)Obyčejné slipové kalhotky – výřez pro nohy je ukončen těsně nad stehny. c)Tzv. Tanga -,,kalhotky bez nohaviček“. Slipy – mužské spodní prádlo rovněž zakrývající část pánve. Opět tři druhy. a)Slipy obyčejné – výřez pro nohy ukončen nad stehny. b)Tzv. Boxerky – upnuté,,kraťasové“ spodní prádlo, kdy délka nohaviček zasahuje do čtvrtiny stehen. c)Trenýrky – volné,,kraťasové“ spodní prádlo, délka nohaviček zasahuje rovněž do čtvrtiny, popřípadě poloviny stehen. Podprsenka - je druhou části dámského spodního prádla, zakrývá část hrudníku. Dělí se na velikosti košíčku, které mají typy A, B, C a číslují se od 70 a výš; druhy: a) obyčejná, nevyztužená - nemá kostice a košíčky, je bez výztuh, obyčejně tvarovaný kus látky; b) vyztužená - má kostice a v košíčcích je výztuž aby lépe držela tvar; c) push-upka - má kostice, je vyztužená a tvarovaná, měla by dodat poprsí větší objem - to znamená že pak poprsí vypadá větší Ponožky - jsou částí každodenního oblečení. Nahradily kdysi běžně používané onuce. Ponožky nosí muži i ženy v mnoha kulturních oblastech světa. Mají tvar roury profilované do tvaru dolní části nohy, zpravidla jsou zhotoveny z bavlny, či umělých vláken, dnes méně už z vlny. Oblékají se na nohy, zpravidla po kotníky. Ponožky chrání nohy před zimou a odřením, izolují nohu od obuvi.

7 Oblečení Tričko - lidově též triko, (anglicky t-shirt) je část oblečení, která slouží k zakrytí horní části těla. V podstatě jde o druh košile s krátkými rukávy, ačkoliv existují i trička s rukávy dlouhými. Stejně tak tričko může mít límec nebo knoflíky, ale existují i trička bez. Trička jsou běžně vyráběna z bavlněných nebo polyesterových vláken nebo jejich kombinace. Bývají také zdobena textem či obrázky. Velikosti: S, M, L, XL, XXL, XXXL Kraťasy - Zkrácené kalhoty, které se nosí v létě. Většinou bývají zastřižené nad koleny. Jsou i takové. které jsou zastřižené až pod koleny a těm se říká „tříčtvrťové kalhoty neboli tříčtvrťáky“ Sukně - jde o část oděvu patřící na spodní část těla, tedy stejně jako kalhoty, avšak určenou pro ženy. Rozdíl je však v tom, že sukně nemá dva otvory pro nohy, ale pouze jeden. Nedoporučuje se tedy sedět obkročmo =oD. I sukně jsou vyráběny z mnoha materiálů a v různých délkách. Dlouhé (po kotníky), pod kolena, nad kolena, mini a mikromini. Pyžamo– úbor na spaní, pro ženy zpravidla noční košile nebo negližé, pro muže pyžamo skládající se z dvou částí – kalhoty a tričko. Často se ovšem stává, že muži spávají ve spodním prádle. U žen taktéž není vyjímkou pyžamo dvoudílné.

8 Oblečení (doplňky) Rukavice- nosí se v zimě, aby nám nemrzly ruce a bylo nám na ně teplo. Palčáky, či prstové, obojí většinou bývají zevnitř z kožichu. Ovšem existují i pletené, které nejsou moc teplé. Také jsou rukavice na fotbal, kolo nebo do posilovny. ty ovšem slouží k jiným účelům než ty, které máme na mysli. Šála nebo též šál, je pruh tkaniny (často pletený) sloužící k zakrytí krku. V chladných krajích se používají k ochraně krku, jindy se používají pouze k okrase, z náboženských důvodů či jako symbol příslušnosti. Pásek- Už jsme se bavili o tom, co jsou to kalhoty a jistě víte, že se prodávají různé velikosti. Pokud si někdo koupí větší velikost kalhot a nechce aby mu padaly na zem, může je utáhnout páskem, který omotá kolem pasu. Také jako šála může být pásek pouze jako doplněk. Kšandy - (šle) mají vlastně stejný účel jako pásky. Akorát rozdíl je v tom, že se neomotávají kolem pasu ale připnou se ke kalhotům a přehodí se přes ramena. Mohou také sloužit jako doplněk. Šaty – rovněž oděv určen ženám. Mnoho materiálů, střihů a délek. Ženy se rády předvádějí a šaty jsou pro to jako stvořené. Základní druhy – a)všední šaty (tzv. denní nošení), b)společenské šaty – ty se dělí dále na večerní róby, svatební šaty, koktejlové šaty, večírkové šaty, apod. Plavky – svršek do vody. V tomto oděvu se koupe (nikoliv však ve vaně), stejně tak tento oděv používají i kouzelníci, jen vypadá jinak. Látka je ovšem stejná. Neopren – další oblečení do vody, ovšem v tomto oděvu se mudlové potápějí v moři. Jde o upnutou tenkou kombinézu, která zakrývá celé tělo.

9 Děkuji Všem děkuji že jste si přečetli tuto knihu!!


Stáhnout ppt "Studium mudlů Andromeda N. Tonksová. Obsah Základní pojmy Základní pojmy Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.1 Rozdíl mezi kouzelníkem a mudlou č.1 Rozdíl."

Podobné prezentace


Reklamy Google