Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Móda za 1. světové války Zlatý věk

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Móda za 1. světové války Zlatý věk"— Transkript prezentace:

1 Móda za 1. světové války Zlatý věk
Zpracovali: - Lenka Pischová - Marek Šoltés - Kristýna Drejslová -Tomáš Teichmann

2 Ženské šaty Oblečení se vybíralo pro účel, nikoliv podle libosti. Jiné šaty na doma, jiné do společnosti, jiné na cestování. Dámu z vyšších společenských vrstev bylo možné na první pohled okamžitě rozeznat od pracující ženy. Ošacení pro tu první vzniklo v tom nejlepším salóně, ta druhá se po večerech skláněla jehlou a nití pod svíčkou nebo chodila k šikovné sousedce.

3 Začátkem 20. století se objevuje kostým s dlouhou zvonovou sukní, blůzkou a kabátkem. Symbolizuje demokratizaci ženského oblečení. Neodmyslitelnými oděvními doplňky byli malé, ale i rozměrnější klobouky dekorované sušenými květy, ovocem a vycpanými ptáky.

4 Mužské šaty Muži měli stejně jako ženy oblečení na různé situace. Většinou měli obleky k tomu klobouky, kravaty…

5 Vojenské oblečení Popis plukovní uniformy: 1.Úbor hlavy 2. Blůza 3. French (důstojnické sako) 4. Kalhoty. 5. Plášť. 6. Kožíšek. 7. Obuv

6 Zápis Jak u žen tak u mužů bylo oblečení na různé situace. Jiné šaty na doma, jiné do společnosti, jiné na cestování. Ženy: objevuje se kostým s dlouhou zvonovou sukní, blůzkou a kabátkem. Doplňky byli malé, ale i rozměrnější klobouky dekorované sušenými květy, ovocem a vycpanými ptáky. Muži : Nosí se klobouky, cylindry. Chodí se hlavně v oblecích.

7 Zdroje Google.com listy od paní učitelky seznam.cz


Stáhnout ppt "Móda za 1. světové války Zlatý věk"

Podobné prezentace


Reklamy Google