Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a."— Transkript prezentace:

1 Technologie pro CI

2 Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a porovnávání dat získaných z různých databází s cílem získání spolehlivých a aktuálních informací rozpoznávání vzorů, tj. rychlé a automatické odhalování shluků jevů a objektů, které mají nějaké společné vlastnosti vizualizaci takto získaných dat s cílem získání smysluplné informace o zkoumaných jevech či objektech tvorbu různých analytických výstupů (tabulek, grafů či geografických zobrazení) ze získaných dat s cílem odhalit a pochopit skryté významy těchto dat analyzovat nestrukturovaná data z hlediska jejich obsahu a vzájemných souvislostí a výskytu šíření získaných informací v organizaci a jejich vhodnou presentaci kompetentním manažerům

3 Profesionální nástroje pro CI pomáhají efektivně zpracovávat informace zevnitř i vně společnosti. Umožňují nacházet jednotlivé střípky informací, dávat je do souvislostí a využívat je k získávání konkurenční výhody. Pomáhají zvolit správnou strategii pro předcházení hrozbám i vyhledávat a vytěžovat nové příležitosti. Využívají se zejména v oblasti prevence v obchodním styku (ověřování a monitoring firem i osob) a v oblasti ochrany podnikových aktiv a duševního vlastnictví (hodnocení rizik a odhalování podvodů). Umožňují nejenom zvýšit produktivitu práce díky rychlému přístupu k informacím, ale především identifikovat nové příležitosti a získávat konkurenční výhodu pomocí nástrojů pro mapování konkurenčního prostředí

4 Nástroje pro ověřování a monitoring firem a osob  Nástroje pro ověřování a monitoring firem a osob představují řešení, které umožňuje snadno, rychle a včas eliminovat rizika v obchodním styku.  Využívají především vizualizaci majetkových poměrů sledovaného subjektu, protože v jednom obrázku lze velmi rychle zobrazit informace z různých informačních zdrojů a souvislosti mezi nimi.  Uživatel nebo skupiny uživatelů mají vždy aktuální informace, které odpovídají tématům jejich zájmu. Informace lze také doručovat například e-mailem nebo SMS.

5 Ukázka nástrojů Tovek Tools www.tovek.cz www.tovek.cz

6 Vztahový diagram majetkových poměrů

7 Expertní dotazy Struktura dotazu a váhy jeho částí umožňují velmi přesně definovat způsob výpočtu relevance dokumentů.

8 Zobrazení dokumentů relevantních ke sledovaným tématům

9 Vyhledávání s navigací

10 Ochrana firemních aktiv  ochrana firemních aktiv se zaměřuje především na řešení pro odhalování rizik a podvodů.  Často se jedná o únik důležitých informací a know- how, nežádoucí obohacování okolních subjektů nebo vlastních zaměstnanců na úkor zisku firmy nebo typicky ve finančním sektoru odhalování pojistných a bankovních podvodů.  Časovou analýzou, lze vizualizovat chronologicky pohyby na vybraných bankovních účtech, stejně tak jako například vztahy mezi různými osobami, organizacemi, místy, věcmi, událostmi, telefonními hovory nebo e-maily.

11 Chronologické zobrazení pohybů na vybraných bankovních účtech

12 Mapování konkurenčního prostředí

13 Možnosti kombinovat několik analytických výstupů

14

15 Knowledge Exchanger


Stáhnout ppt "Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a."

Podobné prezentace


Reklamy Google