Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem."— Transkript prezentace:

1

2 V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky z jedné strany na druhou a to můžete udělat pouze tak, že odpovíte správně na zadanou otázku. Za každou správně zodpovězenou otázku se dostane cyklista o jeden dílek dál... tak pojďme na to..

3

4

5 Nejdříve začneme jednoduchou otázkou.... co myslíte copak nám říká následující dopravní značka ? Dej přednost v jízděPozor trojúhelníky na silnici

6

7

8 Budeme jednoduchou otázkou pokračovat.... copak nám říká tato značka ? Rozsviťte světlaHlavní silnice

9

10

11 Copak k tomu obrázku můžete říct ? Pedály s odrazkami, je to povinná výbava na kolo a každý cyklista je musí na kole mít. Luxusní pedály, na kole nejsou zapotřebí a stačí obyčejné bez odrazek.

12

13

14 Následující obrázek je hodně rozmazaný, ale přesto je vidět jak se lidé chovají. Myslíte si, že je na obrázku vše správně? ANO lidé jsou na autobusovém nádraží a nic jim nehrozí NE na co by jinak byly přechody pro chodce

15

16

17 Copak říkáte následujícímu obrázku ? Vše je v pořádku, cyklista nemusí jezdit přes křižovatku pokud se na to necítí být dost dobrý... Přes přechod se musí kolo vést

18

19

20 Jede po chodníku, přilbu má a dává pozor... Tak to má být přece nikoho nemůže ohrozit!?! Stejně jako v autě... cyklista se nevěnuje řízení, nedává pozor a nemůže rychle reagovat. Ohrožuje jiné i sebe.

21

22

23 Copak mi řeknete na tohle ? Ideální situace, kdyby se tak chovali všichni. Pěšky jdou zbytečně pomalu. Měly by jet, ať rychle opustí přechod pro chodce.

24

25

26 Máte mi co říct k této fotografii ? Cyklista nemusí být tak moc osvětlen. Stačí přední a zadní Světlo. Cyklista musí být při jízdě večer dobře viděn a proto má reflexní proužek a odrazky v paprscích kol – je to správně.

27

28

29 S tímto obrázkem si nevím rady, pomůžete mi ? Cyklista zcela správně zastavil na přechodu pro chodce a sleduje cestu než přejde. Cyklista sice zastavil, ale má zastavit před přechodem pro chodce. Je to špatně.

30

31

32 Řekl bych, že teď už to nesmíte zkazit.... před cílem Co vy na to ? Na silnici, i když jednu na koloběžce pro mě platí stejná pravidla jako pro cyklistu. Konečně se nemusím držet pravidel a předpisů – jedu na koloběžce.

33

34

35 Jste perfektní! Díky vám se cyklista dostal bez úrazu na druhou stranu silnice. Protože jste mu tak skvěle pomohli jsem si jistý, že sami budete v budoucnu jezdit bezpečně a podle předpisů. Blahopřeji vám!


Stáhnout ppt "V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem."

Podobné prezentace


Reklamy Google