Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem."— Transkript prezentace:

1

2 V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky z jedné strany na druhou a to můžete udělat pouze tak, že odpovíte správně na zadanou otázku. Za každou správně zodpovězenou otázku se dostane cyklista o jeden dílek dál... tak pojďme na to..

3

4

5 Nejdříve začneme jednoduchou otázkou.... co myslíte copak nám říká následující dopravní značka ? Zákaz vjezdu cyklistůmStezka pro cyklisty

6

7

8 Budeme jednoduchou otázkou pokračovat.... copak nám říká tato značka ? Stezka pro chodceZákaz vstupu chodcům

9

10

11 Jedou cyklisté zobrazení na fotografii správně ? NEANO

12

13

14 Následující obrázek je hodně rozmazaný, ale přesto je vidět jak se lidé chovají. Myslíte si, že je na obrázku vše správně? Na autobusovém nádraží není chodec povinný užít přechod pro chodce pokud tím neohrozí plynulost dopravy. Všude se musí chodit po přechodu pro chodce. Osoby na fotografii jdou chybně.

15

16

17 Copak říkáte následujícímu obrázku? Udělali cyklisté na obrázku chyby? Pokud ano, kolik? 1 chyba2 chyby

18

19

20 Žádné kolo, ale maminka s holčičkou. Pokud nikoho neohrozím a nejede žádné auto můžeme přejít i vedle přechodu pro chodce. Chybami se člověk učí, ale takové chyby mohou být osudové. Rozhodně by měli jít po přechodu pro chodce!

21

22

23 Copak mi řeknete na tohle ? Cyklista si něčeho nevšiml! Chodec nesmí ohrozit cyklistu!

24

25

26 Odpovězte na otázku.... Po přechodu pro chodce mohu jít po jakékoliv straně. Důležité je abych šel po přechodu pro chodce Na přechodu pro chodce se chodí vpravo! Na přechodu pro chodce se chodí..... ?

27

28

29 S tímto obrázkem si nevím rady, pomůžete mi ? Auto i cyklista nejedou správně! Na tomto obrázku je vše v nejlepším pořádku.

30

31

32 Jako by na fotce něco nebylo správně, ale co ? Rozhodně není v pořádku samotné odbočování cyklisty. Nejsem si vědom, že by něco nebylo v pořádku. Při změně směru jízdy je povinen cyklista dát znamení o změně směru jízdy

33

34

35 Jste perfektní! Díky vám se cyklista dostal bez úrazu na druhou stranu silnice. Protože jste mu tak skvěle pomohli jsem si jistý, že sami budete v budoucnu jezdit bezpečně a podle předpisů. Blahopřeji vám!


Stáhnout ppt "V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem."

Podobné prezentace


Reklamy Google